Bulgaria este gata sa adere la proiectul pentru constructia noului sistem al conductei "South Stream" ce va aduce gaz din Rusia in Europa, prin bazinul Marii Negre, a declarat presedintele bulgar Gheorghi Pirvanov, dupa intalnirea de o ora din Zagreb
Bulgaria este gata sa adere la proiectul pentru constructia noului sistem al conductei "South Stream" ce va aduce gaz din Rusia in Europa, prin bazinul Marii Negre, a declarat presedintele bulgar Gheorghi Pirvanov, dupa intalnirea de o ora din Zagreb, cu seful statului rus Vladimir Putin. Amandoi au participat la forumul energetic al liderilor din tarile Europei Sud-Rasaritene.
Bulgaria priveste cu interes proiectul "South Stream", a subliniat Pirvanov. Potrivit sefului statului bulgar, acest proiect este un pas important pentru atingerea sigurantei energetice nu numai in regiune, ci si in UE. In urmatoarele zile, organele competente din Bulgaria, si in primul rand Guvernul bulgar, se vor pronunta in vederea proiectului, a precizat Pirvanov. Dar, a afirmat acesta, inca de pe acum se poate spune ca acorda sanse serioase Bulgariei si rolului ei in dezvoltarea energetica ca un intreg. Proiectul "South Stream" va avea un efect serios si pentru tarile participante la forum, a mai spus Gheorghi Pirvanov.
La randul lui, presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca noul proiect energetic va aduce Bulgariei rolul de centru de tranzitare si distributie in Europa, totodata exprimandu-si speranta ca acest fapt va duce la o stabilitate energetica a tarilor din regiune si diversificare a surselor energetice.
De asemenea, in timpul forumului de la Zagreb, seful statului bulgar a facut apel catre tarile vecine Bulgariei, de a se include in constructia Centralei Atomice de la Belene, daca au interes si daca dispun de resurse pentru aceasta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.