Compania Astra-Uniqa a incheiat 200 de polite de asigurare de raspundere manageriala in primele cinci luni din 2007, urmand ca pana la finalul anului sa ajunga la 500 de polite, ca urmare a cresterii numarului de clienti, a declarat directorul genera
Compania Astra-Uniqa a incheiat 200 de polite de asigurare de raspundere manageriala in primele cinci luni din 2007, urmand ca pana la finalul anului sa ajunga la 500 de polite, ca urmare a cresterii numarului de clienti, a declarat directorul general al companiei, Radu Mustatea, citat de NewsIn.
"Asigurarea manageriala a fost introdusa in Legea 441/2006 ca fiind obligatorie, insa nu sunt precizate limita si nici sanctiunile care vor fi aplicate in cazul in care aceasta polita nu se incheie", a precizat Mustatea.
In opinia lui, legea trebuia sa specifice o limita minima de raspundere, cel putin pe domenii de activitate, precum societati financiare, bancare, societati care sunt listate la bursa, deoarece gradul de risc difera de la un domeniu la altul. El considera ca domeniul cu cel mai mare grad de risc este domeniul financiar. Directorul general al Astra-Uniqa a mai spus ca managerii pot aduce prejudicii grave prin deciziile pe care le iau. De aceea, inainte de a incheia o polita de raspundere manageriala, asiguratorul trebuie sa analizeze compania prin structura actionariatului, experienta profesionala a directorilor, precum si indicatorii economici din ultimii ani sau daca aceasta este listata la bursa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.