Liderul unei grupari de arabi, implicat in transferarea ilegala din Romania a 65 de milioane de dolari si care a fost eliberat din arest in perioada in care autoritatile de la Bucuresti negociau eliberarea jurnalistilor romani din Irak, a fost trimi
Liderul unei grupari de arabi, implicat in transferarea ilegala din Romania a 65 de milioane de dolari si care a fost eliberat din arest in perioada in care autoritatile de la Bucuresti negociau eliberarea jurnalistilor romani din Irak, a fost trimis in judecata in lipsa. Omar Chama este de negasit la aceasta ora.

Sirianul Omar Chama este acuzat, alaturi de alte sase persoane, de infractiuni economice in scopul obtinerii rambursarilor ilegale de TVA, producand statului roman un prejudiciu estimat la 77 de miliarde de lei vechi. Potrivit anchetei derulate de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Radu Olteanu, Kamel Nassar Mohamed, Adrian Tanase, Ion Garbaciuc, Jihad Mohamad Khairo Knachouk, Abdelfattah Abu Tahoun si Omar Chama sunt acuzati ca, in perioada 1999 - 2004, au actionat in cadrul unui grup infractional, specializat in savarsirea de infractiuni privind rambursarea de TVA, potrivit unui comunicat remis, luni, de Biroul de presa al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

}Zeci de milioane d e euro, transferati in strainatate
Numele sirianul Omar Chama a aparut in cadrul unei anchete privind transferul ilegal din Romania in banci din strainatate a 62 de milioane de dolari si aproape trei milioane de euro.
In 23 septembrie 2004, Omar Chama a fost prins in Capitala si arestat, ulterior, in perioada in care erau rapiti jurnalistii romani in Bagdad, el a fost eliberat, disparand din Romania.
Anchetatorii romani au stabilit ca grupul de arabi condus de Omar Chama si anihilat de politisti la sfarsitul lunii august 2004 a transferat ilegal din Romania, in banci din strainatate, in numai sapte luni, peste 62 de milioane de dolari si aproape trei milioane de euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.