Peste 6.000 de romani care traiesc in Sevilla au cerut permise de sedere in Spania in ultimele sase luni, scrie ziarul spaniol ABC. Functionarii spanioli au fost nevoiti sa-si prelungeasca programul de lucru din cauza numarului mare de cereri.
Peste 6.000 de romani care traiesc in Sevilla au cerut permise de sedere in Spania in ultimele sase luni, scrie ziarul spaniol ABC. Functionarii spanioli au fost nevoiti sa-si prelungeasca programul de lucru din cauza numarului mare de cereri.
Conform Ministerului Muncii din Spania, peste 1.200 de romani din Sevilla au deja permis de sedere. Dupa depunerea noilor cereri, numarul romanilor ar putea ajunge la 7.000, depasind astfel numarul marocanilor, aflati pe primul loc al imigrantilor din Sevilla.
Ziarul spaniol scrie ca exodul romanilor este atat de mare incat autoritatile romane estimeaza ca populatia tarii va scadea cu cel mult doua milioane de locuitori.

Accesul strainilor pe piata ungara a muncii va fi simplificat de la 1 iulie

Noi reglementari care vor intra in vigoare la 1 iulie, in Ungaria, vor inlesni conditiile de angajare pentru o serie de cetateni straini, potrivit MTI. Autoritatile vor simplifica regulile de solicitare a permiselor de munca de catre unele categorii de persoan e, iar acest tip de documente vor fi emise pentru o perioada de cel mult doi ani, in loc de un singur an, ca in prezent.
Cetatenii romani si bulgari, care vor sa munceasca in Ungaria, vor beneficia de permise de munca in mod automat daca activeaza intr-un domeniu confruntat cu un deficit de ocupare.
A avut loc si o crestere a amenzilor in cazul companiilor ungare care angajeaza muncitori straini in anul 2007.

“Publishing Romania” - un nou program pentru promovarea culturii romane in strainatate

Institutul Cultural Roman (ICR) lanseaza un nou program de finantare destinat promovarii culturii romane in strainatate prin intermediul proiectelor editoriale: “Publishing Romania”.Acest program, structurat pe doua sectiuni, va oferi sprijin pentru editorii din strainatate care doresc sa publice albume si/sau carti dedicate culturii romane (Sectiunea I) si sustinere pentru publicatiile in limbi straine care doresc sa editeze suplimente, numere tematice si reviste de studii dedicate culturii si civilizatiei romanesti (Sectiunea II), informeaza ICR.
Sectiunea 1 a programului isi propune sa contribuie la cresterea interesului editurilor din strainatate pentru creatiile romanesti de valoare si sa sustina difuzarea acestora pe pietele internationale. Editura solicitanta poate propune spre publicare albume sau/si carti care sa faca parte din domeniile: istoria gandirii si filosofiei, istoria artelor si a culturii, patrimoniu cultural.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin