Politia aradeana a retinut un tanar membru al unei organizatii de extrema dreapta, “Gebeleizis”, surprins in timp ce distrugea mai multe monumente funerare din cimitirul “Eternitatea”. Prietenii profanatorului au reusit sa fu
Politia aradeana a retinut un tanar membru al unei organizatii de extrema dreapta, “Gebeleizis”, surprins in timp ce distrugea mai multe monumente funerare din cimitirul “Eternitatea”. Prietenii profanatorului au reusit sa fuga, dar cercetarile continua pentru identificarea lor.

Surse din cadrul Politiei aradene precizeaza ca tinerii, cinci la numar, intre care se regasea si o fata, planuiau sa incendieze si o biserica, dar „distractia“ le-a fost stricata de catre paznicul cimitirului „Eternitatea“. Acesta i-a surprins in timp ce distrugeau mai multe monumente funerare din cimitir si a alertat Politia. Oamenii legii au reusit sa-l prinda doar pe unul dintre tinerii profanatori, ceilalti reusind sa fuga.

Cercetarile efectuate ulterior au scos la iveala faptul ca tanarul respectiv, identificat ca fiind George H., 21 de ani, din orasul aradean Lipova, este membru al unei organizatii de extrema dreapta, autointitulata „Gebeleizis“ (zeul fulgerului si al orizontului in cultura daca). Politistii au mai constatat ca tanarul retinut are tatuat pe spate un insemn catalogat drept sat anist.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.