Grupul BAE Systems a amanat pana in octombrie semnarea contractului de vanzare catre Arabia Saudita a 72 de avioane de lupta de tip Eurofighter Typhoon, pentru ca Riyadul sa aiba timp sa aprofundeze relatiile cu noul premier britanic. Potrivit editie
Grupul BAE Systems a amanat pana in octombrie semnarea contractului de vanzare catre Arabia Saudita a 72 de avioane de lupta de tip Eurofighter Typhoon, pentru ca Riyadul sa aiba timp sa aprofundeze relatiile cu noul premier britanic. Potrivit editiei electronice de ieri a cotidianului The Times, contractul, in valoare totala de 20 mld. lire sterline, urma sa fie semnat in iunie, dar a fost amanat, initial, pana in iulie, apoi pana in octombrie, din cauza retragerii lui Tony Blair.
Gordon Brown, succesorul lui Blair, se va intalni cu familia regala saudita la Londra si la Riyad, pentru a consolida relatiile diplomatice si militare intre cele doua tari.
Marea Britanie a renuntat la sfarsitul anului trecut la o ancheta de coruptie ce viza contracte precedente de vanzare de armament incheiate de BAE Systems cu Arabia Saudita.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.