Actiunile Allianz au urcat pana aproape de maximul ultimilor cinci ani, dupa zvonuri insistente potrivit carora asiguratorul german ar dori sa incheie un parteneriat cu o banca si sa ii vanda acesteia o parte din filiala bancara Dresdner Bank, inform

Actiunile Allianz au urcat pana aproape de maximul ultimilor cinci ani, dupa zvonuri insistente potrivit carora asiguratorul german ar dori sa incheie un parteneriat cu o banca si sa ii vanda acesteia o parte din filiala bancara Dresdner Bank, informeaza Reuters, citata de NewsIn. Relatarile despre parteneriat au determinat aprecierea rapida a actiunilor Allianz in ultimele saptamani. Titlurile Allianz au crescut, in prima parte a sedintei de vineri, cu 2,3% si au inchis sedinta cu un avans de 1,5%, pana la 177,30 euro pe actiune.

Parteneriat cu Société Générale?

Potrivit revistei economice germane WirtschaftsWoche, colaborarea ar putea include un schimb de capital. In baza cooperarii, Allianz ar putea prelua operatiunile de asigurari din Franta ale Société Générale, in vreme ce grupul francez ar obtine o participatie la divizia bancara a Allianz, Dresdner Bank, informeaza articolul.
Informatiile au fost confirmate de un membru al Consiliului de supraveghere al Allianz, afirma sursa citata. Relatarile publicatiei germane vin dupa o serie de alte afirmatii, potrivit carora Allianz evalueaza o serie de optiuni strategice pentru afacerile bancare si de asigurari. La inceputul acestei luni, surse apropiate afacerii au declarat ca grupul Allianz, condus de directorul general Michael Diekmann, ia in considerare fuziunea cu o banca, dar nu exclude si alte posibilitati. Banca franceza este prezenta in Romania prin BRD-Groupe Société Générale, precum si prin alte activitati, cum ar fi leasing sau brokeraj.

Un parteneriat ar consolida prezenta in strainatate

Un parteneriat cu o banca de dimensiuni comparabile cu ale asiguratorului german ar putea intari prezenta companiei Allianz in strainatate, sustin sursele, care adauga ca nu s-au desfasurat inca negocieri cu partenerii potentiali. Una dintre surse a spus ca gasirea unui partener egal pentru Allianz, cu o valoare de piata de 80 mld. euro, i-ar aduce asiguratorului o masa critica de capital in sectorul serviciilor financiare, care se afla intr-un proces rapid de consolidare. Allianz a intrat pe piata romaneasca in anul 2000, cand a cumparat un pachet de 51,6% din actiunile societatii Asigurari Ion Tiriac. Dupa tranzactie, compania si-a schimbat denumirea in Allianz-Tiriac Asigurari.

Speculatii

Allianz planuieste sa vanda ramura de investitii bancare a Dresdner Kleinwort posibil bancilor de investitii americane Morgan Stanley si JP Morgan, au afirmat traderi citati de Reuters. Cu toate acestea, sursele familiare afacerii au respins posibilitatea si au argumentat ca achizitionarea lui Dresdner Kleinwort nu ar avea rost pentru niciuna dintre cele 2 banci din SUA. Allianz, Dresdner Bank, JP Morgan si Morgan Stanley au refuzat sa comenteze zvonul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.