Magistratii Tribunalului Constanta s-au pronuntat vineri in procesul ce-l are ca inculpat pe Remus Ştefan Chiper, primul criminal in serie din oras. Completul a confirmat pedeapsa ceruta de procurori si de familiile celor trei victime: inchisoare p
Magistratii Tribunalului Constanta s-au pronuntat vineri in procesul ce-l are ca inculpat pe Remus Ştefan Chiper, primul criminal in serie din oras. Completul a confirmat pedeapsa ceruta de procurori si de familiile celor trei victime: inchisoare pe viata.
In anii 2005 -2006, Chiper a ucis in scop de jaf trei barbati. Afacerile sale se duceau de rapa, intrase in datorii si, ca sa scape de camatari, s-a gandit sa jefuiasca, la randu-i, alti oameni cu bani.
Patru Neagu, Claudiu Barbulescu si Arun Omer au fost ucisi pentru a li se fura masinile sau pentru a acoperi o crima anterioara, cum a fost cazul lui Barbulescu. Ce a socat a fost metoda folosita pentru a-i ucide pe Neagu si Omer, prin lovituri repetate cu un ciocan de aproape trei kilograme, sau felul in care criminalul l-a privit pe Barbulescu cum moare dupa ce l-a otravit cu Furadan. Pentru a scapa de cadavre, criminalul le-a invelit in saci de rafie si le-a aruncat in Canalul Dunare-Marea Neagra.
Chiper a mai fost obligat de instanta sa plateasca daune morale si material e familiilor victimelor sale. Astfel, familia Barbulescu va primi 25.000 de lei, familia Omer 125.000 si familia lui Neagu 70.000 lei.

(Maria Petrean)

Detinutii vranceni nu prea vor sa iasa la plimbare, fiindca la „beci” este... racoare

Persoanele aflate in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Vrancea cat si detinutii din Penitenciarul de Maxima Siguranta Focsani au parte din plin de...racoare, in aceste zile caniculare. „Nu au fost nici un fel de probleme in aceste zile, cauzate de caldurile excesive. Ne-am luat masuri de precautie ca sa nu fie incidente. Usile de la camere stau mai mult timp deschise, ca si ferestrele, pentru o buna aerisire“, a precizat Ionel Cel-Mare, directorul Penitenciarului de Maxima Siguranta Focsani. Cum in penitenciar nu exista aer conditionat, cel mai rau este, acum, pentru gardieni, care trebuie sa-si faca meseria indiferent de temperaturile inregistrate. Jos, la subsolul IPJ Vrancea, termenul „racoare“ este si el cat se poate de actual. „Aerul este suportabil, arestatilor li se dau mai multe lichide fata de obicei, pentru a fi hidratati. De asemenea, au voie sa faca de mai multe ori baie. Sunt scosi si la aer, insa chiar arestatii au spus ca aerul este mai cald afara decat in arest“, a precizat comisarul Mariana Apostol.(Dan Nicolau)

O ambulanta a fost implicata intr-un grav accident in Capitala


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.