Dintr-o institutie pe care Victor Socaciu o catalogheaza printr-un singur cuvant - austeritate - si Dida Dragan - o institutie cu probleme -, acesti doi cantareti, membri in CA al TVR, vor sa faca o televiziune peformanta si europeana.

&
Dintr-o institutie pe care Victor Socaciu o catalogheaza printr-un singur cuvant - austeritate - si Dida Dragan - o institutie cu probleme -, acesti doi cantareti, membri in CA al TVR, vor sa faca o televiziune peformanta si europeana.

Din anul 1995 si pana in prezent, in consiliile de administratie ale TVR nu au fost decat doi cantareti. Este vorba despre Ducu Bertzi (membru in Consiliul de Administratie din 1995) si Nicu Alifantis (membru in CA din 2005). In noul Consiliu, proaspat validat de Parlament pe data de 20 iunie, se regasesc de aceasta data doi artisti: Dida Dragan si Victor Socaciu. Printre atributiile pe care un membru al CA le are, se numara aprobarea proiectului bugetului si urmarirea executiei acestuia, aprobarea, potrivit competentei, a investitiilor ce urmeaza sa se realizeze de catre societate sau prezentarea raportului anual catre Parlament.

- Stiti care va fi rolul dumneavoastra in noul Consiliu de Aministratie al TVR?

- Ma voi stradui si sunt convinsa ca voi reusi ca rolul meu sa fie unul pozitiv, pentru ca pos tul national sa fie unul echilibrat, cu programe de tinuta profesionala si artistica. Acest post a fost primul din tara si va trebui sa devina ceea ce a fost candva, ba mai mult, un post de nivel european.

- Ce anume v-a determinat sa acceptati aceasta functie?
- Tocmai dorinta de a avea aceasta televiziune de nivel european, lipsita de prostul gust de care suntem asaltati, de violenta care ne inconjoara. Nu trebuie sa concureze cu celelalte posturi de televiziune romanesti, pentru ca televiziunea nationala nu trebuie sa tolereze superficialitatea, lipsa de obiectivitate, incultura. Am si eu un baiat si cu atat mai mult ma preocupa ce vor deveni tinerii de astazi. Televiziunea nationala trebuie sa aiba un rol decisiv in formarea tinerei generatii.

- Care este viziunea pe care o aveti in calitate de cantaret despre televiziunea publica? Dar despre problemele administrative cu care se confrunta aceasta institutie?
- Impartialitatea, promovarea valorilor democratice ale tuturor formatiunilor politice si ale societatii civile. Din punct de vedere educational, promovarea culturii, in primul rand, a stiintei, a valorilor umane din Romania si din lume, promovarea muzicii romanesti adevarate, a tot ce inseamna valoare, intr-un cuvant eliminarea kitsch-ului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.