Un roman in varsta de 20 de ani a fost acuzat, marti, de Curtea Federala din Minneapolis de furt de informatii bancare si personale de la mii de cetateni americani. Sergiu Daniel Popa din Shelby Township, Michigan, este acuzat de furt grav de identi
Un roman in varsta de 20 de ani a fost acuzat, marti, de Curtea Federala din Minneapolis de furt de informatii bancare si personale de la mii de cetateni americani. Sergiu Daniel Popa din Shelby Township, Michigan, este acuzat de furt grav de identitate si de posesia a cel putin 15 dispozitive cu ajutorul carora colecta fraudulos informatii pe internet.

Potrivit anchetatorilor, in perioada mai 2004 - februarie 2007, Sergiu Daniel Popa ar fi folosit doua conturi de email Yahoo si mai multe web site-uri false, programate sa culeaga numerele cartilor de credit si alte informatii personale. Agentul FBI din cadrul Minnesota Cybercrimes Task Force, Theodore Theisen, a declarat ca romanul detinea adresele de email a peste 10.000 de persoane, iar anchetatorii au gasit dovezi care indicau ca acesta planuia sa isi directioneze victimele catre site-uri frauduloase, unde riscau sa fie pacalite sa isi dea informatiile personale. „Una dintre colectiile de mailuri erau ale clientilor Bancii TCF“, a precizat agentul special FBI. Popa detinea peste 7.000 de identitati ale victimelor mai multor scheme „phising“, impreuna cu conturi bancare, carti de credit si numere de asigurare sociala, cateva parole pentru eBay si conturi de email. El s-a oferit sa vanda aceste informatii altora.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.