Pana la 15 octombrie a.c., actiunile de la Aeroportul Timisoara va trebui transferate catre Consiliul Judetean (CJ) si Consiliul Local din oras. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, s-a aratat, ieri, interesat de acest lucru si, mai mult decat atat, a precizat ca sustine acest proiect. Deocamdata, ideea a prins contur, insa mai sunt detalii care va trebui puse la punct.
"Avem un proiect, e in lucru de aproximativ o luna. Nu este in stadiu finit, nu ne-am decis asupra modului de reprezentare, asupra procentelor care vor fi transferate, asupra managementului, a surselor de finantare pentru modernizare. Are nevoie de investitii majore pentru a deveni unul regional. Vor mai fi consultari cu autoritatile locale si judetene si am dat un termen - 15 octombrie a.c., de adoptare a actului normativ pentru transfer catre Consiliul Judetean Timis si Consiliul Local Timisoaraa€¯, a spus Orban.
La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, citat de Mediafax, a declarat ieri ca din 2002 cere acest transfer si asteapta sa vada ce se va concretiza din spusele ministrului.
"Decizia domnului Orban este una normala si ma bucur sa vad ca cererea pe care noi am inaintat-o din 2002 primeste, in sfarsit, termene. Astept sa vad ce se va concretiza, dar cred ca aceasta este cea mai buna solutie pentru dezvoltarea aeroportuluia€¯, a spus Ostaficiuc.
Transferul Aeroportului Timisoara in subordinea autoritatilor locale sau judetene este un proiect mai vechi al acestora, neconcretizat insa. Anul trecut, CJ Timis a aprobat concesionarea unui pachet de 25% din actiunile Societatii Nationale Aeroportul International Timisoara, detinute de Ministerul Transporturilor. Ulterior, Transporturile au reactionat, precizand ca nu intentioneaza sa transfere actiuni ale aeroportului catre Consiliul Judetean, iar o astfel de operatiune poate fi aprobata doar prin decizie a Guvernului.