OTV nu are nimic de-a face cu jurnalismul, desi Dan Diaconescu (foto) sustine ca detine o televiziune de calitate si chiar una de viitor. Toti cei prezenti la discutie, inclusiv Cristina Trepcea, membru CNA, nu au fost de acord cu spusele patronului
OTV nu are nimic de-a face cu jurnalismul, desi Dan Diaconescu (foto) sustine ca detine o televiziune de calitate si chiar una de viitor. Toti cei prezenti la discutie, inclusiv Cristina Trepcea, membru CNA, nu au fost de acord cu spusele patronului.

La intalnirea care a avut loc, miercuri seara, in Club A intre senzationalul patron al la fel de senzationalului post de televiziune OTV, Dan Diaconescu, Cristina Trepcea, membru in Consiliul National al Audiovizualului, si cativa studenti si jurnalisti ar fi trebuit sa se discute pe tema „Dreptul la viata privata versus tabloidizarea presei“. Discutia insa s-a axat, inevitabil, pe tema controversatului OTV, despre care patronul continua sa sustina ca este o televiziune de calitate, care mai are inca multe de spus in audiovizualul romanesc.

Punctele de rating care, in opinia lui Diaconescu, reprezinta dovada cea mai importanta, care denota succesul unei televiziuni, si banii primiti si cheltuiti de asa-numitul, mai in gluma, mai î ;n serios, „mogulas“(cum i s-a spus cand s-au facut prezentarile) au fost subiectele pe marginea carora s-a dezbatut cu ardoare. Audienta inregistrata de televiziune, peste 8%, dupa cum spune Diaconescu, a fost contestata de majoritatea celor prezenti. Nici „aciditatea“ Cristinei Trepcea si nici cea a tinerilor studenti la Jurnalism nu l-au facut pe Diaconescu sa lase la o parte textele foarte bine invatate: „suntem o televiziune de calitate, cu un public de calitate“, „avem peste cinci milioane de privitori“, sau „incercam sa aflam adevarul“. Dupa cum bine spuneau si cei prezenti, pe Diaconescu nu il intereseaza neaparat cum afla acest adevar. „Folosind martori mincinosi si aducand copii de 14, 16 ani in emisiuni“ nu este nici deontologic si nici etic, iar asta o spune si legea.

Trepcea: 'Consiliul nu este indulgent cu OTV-ul>>
„Nu este normal ca voi (OTV-ul, n.r.) sa veniti si sa afirmati ca puteti face dreptate si justitie“, a venit replica din partea Cristinei Trepcea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.