Grupul francez de produse de lux, Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), a anuntat joi ca negociaza cu Pearson achizitia celui mai important cotidian economic francez, "Les Echos", informeaza AFP, preluata de NewsIn. Grupul, care detine La Tribune, pub
Grupul francez de produse de lux, Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), a anuntat joi ca negociaza cu Pearson achizitia celui mai important cotidian economic francez, "Les Echos", informeaza AFP, preluata de NewsIn. Grupul, care detine La Tribune, publicatia rivala a lui Les Echos, a anuntat ca, daca tranzactia va fi incheiata, este pregatit sa faca mai multe investitii in diviziile grupului care detine publicatia. Cotidianul Les Echos nu a aparut marti pe piata, deoarece angajatii sai au organizat o greva de protest impotriva posibilei vanzari a publicatiei catre LVMH. Angajatii spun ca sunt ingrijorati pentru independenta editoriala a cotidianului, in cazul unei vanzari.
"Les Echos" este editat de compania Les Echos, detinuta de grupul britanic Pearson, care mai este proprietarul "Financial Times" si a 50% din "The Economist". LVMH detine casele de moda Louis Vuitton, Donna Karan si Givenchy, marcile de parfumuri Christian Dior si Kenzo, marcile de bauturi Krug si Dom Perignon si brandurile de ceasuri si bijuterii Chaumet si TAG Heuer.
LVMH detine si cotidianul La Tribune, revista Connaissance des arts si mai multe posturi de radio.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.