Titlurile societatilor de investitii financiare au urcat joi cu 5,77%, la nivelul maxim absolut de la introducerea indicelui, in urma unei decizii CNVM, care permite investitorilor mari sa evite pragul maxim de detinere de 1%, niveluri record fiind c
Titlurile societatilor de investitii financiare au urcat joi cu 5,77%, la nivelul maxim absolut de la introducerea indicelui, in urma unei decizii CNVM, care permite investitorilor mari sa evite pragul maxim de detinere de 1%, niveluri record fiind consemnate si pentru ceilalti indici ai BVB.
Practic, prin aceasta decizie, CNVM ofera investitorilor mari posibilitatea de a evita pragul maxim de detinere de 1%, care incepand de anul trecut se aplica si in cazul investitorilor ce actioneaza in mod concertat, si sa acumuleze pachete mari din SIF.
"Este clar ca decizia CNVM a dat un impuls suplimentar SIF, dar nu cred ca este principalul motor de crestere, pentru ca piata era oricum intr-un context favorabil, iar societatile de investitii sunt subevaluate chiar si la aceste preturi", a declarat Razvan Pasol directorul general al Intercapital, citat de Mediafax.
Indicele general al Bursei, BET-C, a castigat inca 0,73% si a atins, pentru a cincea sedinta consecutiva, un nivel record, situandu-se la 6.280 puncte la finalul zilei. Indicele BET, care include cei mai mari 10 emitenti in functie de capitalizare, a ajuns la un nou maxim absolut, dupa cel de miercuri.
Valoarea tranzactiilor s-a triplat fata de ziua precedenta, insumand 114 milioane de lei (35,6 milioane de euro), maximul ultimelor doua saptamani. Aproape 80% din lichiditatea pietei a fost acoperita de tranzactii cu titluri SIF.
Titlurile SIF Banat-Crisana au urcat cu 5,67%, pana la 3,54 lei, pe un rulaj de 20,44 milioane lei, actiunile SIF Moldova au crescut cu 5,71%, pana la 3,52 lei, pe fondul unor tranzactii de 27,97 milioane lei, fiind cele mai lichide din piata. Titlurile SIF Transilvania au castigat 4,80%, pana la 2,40 lei, iar actiunile SIF Muntenia au crescut 6,49%, pana la 2,46 lei. Titlurile SIF Oltenia au urcat 5,82%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.