Cunoscutul arbitru Fevronia Ion a fost prezent, marti, la un meci de fotbal in judetul Dolj. Motivul a fost faptul ca la centru s-a aflat o eleva a sa. La 45 de ani, prima femeie arbitru din fotbalul romanesc spune ca se va retrage, urmand sa devina
Cunoscutul arbitru Fevronia Ion a fost prezent, marti, la un meci de fotbal in judetul Dolj. Motivul a fost faptul ca la centru s-a aflat o eleva a sa. La 45 de ani, prima femeie arbitru din fotbalul romanesc spune ca se va retrage, urmand sa devina observator. Are multe amintiri, dar ceea ce a multumit-o in mod deosebit a fost faptul ca nu a iesit niciodata dintr-un stadion sub escorta Politiei.

Participanta la doua editii ale Campionatului European feminin in calitate de arbitru, si de 11 ani pe lista FIFA, Fevronia Ion s-a aflat marti seara, la Isalnita (Dolj) pentru a urmari finala Cupei Romaniei (faza judeteana), dintre A.S. Prometeu Craiova si Regia Autonoma de Apa Craiova. Prezenta sa nu a fost pur intamplatoare, “central” fiind o fosta eleva a sa, Alina Pesu. De fapt, brigada a fost una mixta, Ileana Tudorica si Adrian Stroe aflandu-se la cele doua margini. Al doilea asistent ar fi trebuit sa fie tot o femeie, Gabriela Dananae, insa, din cauza faptului ca nu a putut ajunge in timp util la meci, locul sau a fost luat de “rezerva” Stroe. Contrar cursului general al partidel or din judet, atat spectatorii, cat si cele doua tabere au dat dovada de mult fair-play, neprotestand la deciziile arbitrilor. Singura reactie care s-a auzit a fost a unui jucator: “Hai fata, mai fluiera si pentru noi”! O alta pata de culoare la acest meci a fost faptul ca arbitrii au purtat echipamente in culori diferite, spre amuzamentul general. Daca „fluierasii” nu ar fi fost femei, era posibil ca jucatorii sa schimbe cateva pase si cu arbitrii.

Fevronia Ion: 'N-am facut dus cu barbatii, n-am schimbat tricouri cu fotbalisti draguti>>


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.