Ieri s-a incheiat corectarea lucrarilor de la proba de Limba si Literatura Romana, de la Testele Nationale. Cele mai multe „perle“ au fost citite la ultimul subiect din grila, la cel privind analiza poeziei „Parintii“ de Ana
Ieri s-a incheiat corectarea lucrarilor de la proba de Limba si Literatura Romana, de la Testele Nationale. Cele mai multe „perle“ au fost citite la ultimul subiect din grila, la cel privind analiza poeziei „Parintii“ de Ana Blandiana.

Si sesiunea din acest an a Testelor Nationale da mari batai de cap profesorilor corectori si supraveghetorilor. Ieri s-a incheiat corectarea tezelor de la prima proba scrisa, cea de Limba si literatura romana. „Perlele“ candidatilor le-au dat mare bataie de cap evaluatorilor, iar, ieri, la Matematica, supraveghetorii au trebuit sa elimine din examen elevii care au incercat sa copieze.

Cele mai multe „perle“ de la Romana au fost citite la ultimul subiect din grila, la cel in care li se cerea elevilor sa redacteze o compunere (analiza literara) la poezia „Parintii“ de Ana Blandiana. „Parintii trebuie sa ramana batrani si bolnavi“ este concluzia la care a ajuns un elev din Bucuresti. O colega de-a lui, din acelasi centru de examinare, a dorit sa demon streze ca este si mai lucida in concluzii: „Textul din poezia 'Parintii>> de Ana Blandiana ne arata ca parintii ne nasc, ne cresc cu grija pana se imbolnavesc“. In motivatia potrivit careia trebuia sa se demonstreze ca poemul Anei Blandiana apartine genului liric, o alta eleva si-a imaginat urmatorul scenariu: „Ma voi duce la scoala si am sa spun colegei mele ca poezia 'Parintii>> apartine unei opere lirice“. Doi baieti au fost si mai nastrusnici. Primul este convins ca „Ana Blandiana a fost singura poeta romana, realizand multe opere literale“. In schimb, cel de-al doilea a renuntat la compunere si, in locul ei, a scris o relatare intitulata „Dan la gratar“. El incepe asa: „Intr-o zi insorita, Dan si gasca lui se gandeau la un gratar impreuna cu Ana (adica Ana Blandiana, n.r.)“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.