Actionarul majoritar al firmei de constructii Concefa Sibiu, Horatiu Cercel, ofera 7,14 milioane lei (2,2 milioane euro) pentru un pachet de 34,6% din capitalul companiei, anunta Mediafax. Oferta, in cadrul unei oferte publice de preluare, este derulata in intervalul 20 iunie-10 iulie pe piata Rasdaq. Investitorul intentioneaza sa cumpere 3,5 milioane de actiuni, la valoarea de doi lei pentru fiecare titlu. Pretul propus de Horatiu Cercel in cadrul ofertei publice este cu 65,8% mai mic decat pretul de referinta de 5,8 lei pentru o actiune, din ultima zi de tranzactionare, 16 iunie.
Cercel detine o participatie de 65,3% din capitalul Concefa, iar in urma ofertei ar controla integral capitalul companiei. Operatiunea de la Bursa este intermediata de firma de brokeraj Carpatica Invest. Totodata, actionarii Concefa vor discuta, la inceputul lunii iulie, o majorare de capital social cu 4,12 milioane lei, pana la nivelul de 5,15 milioane lei.
Concefa Sibiu face parte din grupul de firme Concefa, cu activitati in constructii, comert si transporturi. Lucrarile de constructii reprezinta aproximativ 70% din cifra de afaceri a grupului, care s-a situat anul trecut la aproximativ 24 milioane euro.