YouTube lanseaza noua versiuni internationale ale site-ului de servicii video cu acelasi nume. Tarile care vor beneficia de serviciul YouTube in limba de circulatie locala sunt: Brazilia, Franta, Irlanda, Italia, Japonia, Olanda, Polonia, Spania si M
YouTube lanseaza noua versiuni internationale ale site-ului de servicii video cu acelasi nume. Tarile care vor beneficia de serviciul YouTube in limba de circulatie locala sunt: Brazilia, Franta, Irlanda, Italia, Japonia, Olanda, Polonia, Spania si Marea Britanie.
Chad Hurley si Steve Chen, cofondatorii YouTube, care a fost achizitionata de Google anul trecut pentru 1,65 miliarde de dolari, au declarat, intr-o conferinta de presa, ca cele noua site-uri vor include, in timp, si continut media foarte apreciat la nivel local.
Pana in prezent, utilizatorii puteau sa incarce clipuri video si comentarii pe pagina YouTube.com in orice limba, insa structura site-ului si meniul de navigare erau numai in limba engleza, desi mai mult de jumatate dintre utilizatorii YouTube sunt din afara Statelor Unite.
"YouTube trebuie sa fie o experienta locala. Nu este vorba numai despre o traducere, ci despre furnizarea de continut unic fiecarei tari", a afirmat Steve Chen.
In ultimele luni, YouTube a stabilit mai multe parteneriate in vederea obtinerii dreptului de difuzare de continut media cu firme internationale de profil, precum France 24 (Franta), Antena 3 (Spania).
De asemenea, a incheiat acorduri cu unele cluburi europene de fotbal, precum AC Milan, Chelsea, Barcelona si Real Madrid si cu organizatii internationale non-profit precum Friends of the Earth si Greenpeace.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.