Ministrul Imigratiei si Comunitatilor Culturale din regiunea canadiana Quebec, Yolande James, a anuntat incheierea unui protocol cu orasul Quebec pentru atragerea si integrarea imigrantilor care se stabilesc in aceasta zona, se arata intr-un comunic
Ministrul Imigratiei si Comunitatilor Culturale din regiunea canadiana Quebec, Yolande James, a anuntat incheierea unui protocol cu orasul Quebec pentru atragerea si integrarea imigrantilor care se stabilesc in aceasta zona, se arata intr-un comunicat oficial. “Noul acord vizeaza promovarea orasului Quebec ca loc de stabilire a imigrantilor, precum si facilitarea integrarii sociale a acestora si crearea conditiilor pentru apropierea culturala”, a explicat ministrul.
Primarul orasului, Andree Boucher, este de parere ca imigratia reprezinta una dintre solutiile pentru contracararea efectelor scaderii natalitatii si imbatranirii populatiei.
Potrivit comunicatului, obiectivele protocolului sunt dotarea orasului Quebec cu un cadru adecvat pentru atragerea imigrantilor si stabilirea prioritatilor in materie de integrare sociala prin imbogatirea oportunitatilor. Modalitatile de atingere a acestor obiective se refera la cultivarea principiilor diversitatii, dar si la promovarea orasului Quebec prin mijloace electronice pentru a fi cunoscut de strainii care doresc sa se stabileasca acolo.
Planul de actiune in domeniul imigratiei prevede, in afara de acceptarea ca si pana acum a candidatilor din Romania, Bulgaria si Franta, si admiterea imigrantilor din America Latina. Metodele prevazute sunt identificarea nevoilor concrete ale candidatilor, contactele cu acestia pe cale electronica si chiar intalniri directe.

Romania si Serbia suprima vizele reciproce

Romania si Serbia nu vor mai avea vize reciproce de intrare odata cu inceputul anului 2008, informeaza Romanian Global News. Potrivit consulului Romaniei la Belgrad, Iulian Gherman, guvernele de la Bucuresti si Belgrad vor face demersuri intense pentru a facilita accesul fara restrictii de o parte si de cealalta a frontierei pentru cetatenii din cele doua tari.
Oficialul roman a precizat ca Romania va anula taxele consulare pentru cetatenii sarbi, si ca Serbia va renunta, la randul sau, la vizele de intrare pentru cetatenii romani.

Medicii romani si bulgari vor putea lucra in Grecia

Medicii romani si bulgari isi vor putea exercita liber profesia in Grecia, potrivit cotidianului elen Naftemporiki. Doctorii, medicii stomatologi si farmacistii vor putea lucra liber in Grecia, dupa ce Consiliul de Stat al tarii a aprobat trei decrete prezidentiale privind armonizarea legislatiei grecesti cu cea europeana, care permite libera deplasare si exercitarea profesiei pentru medicii romani si bulgari, dupa aderarea celor doua tari la Uniune Europeana, la 1 ianuarie 2007.

Migratia muncitorilor est-europeni, duce la deficit de forta de munca in tarile de origine

Migratia muncitorilor est-europeni spre Occident a contribuit la diminuarea fortei de munca in tarile de origine, comenteaza postul american de televiziune NBC, citand analisti europeni. ”Sute de mii de muncitori din Europa de Est au migrat catre Europa Occidentala in cautarea unui trai mai bun. Pretul platit a fost divizarea familiilor, care au acceptat un sacrificiu pe termen scurt pentru speranta unei vieti mai bune”, noteaza analistii NBC, prezentand cazurile unor cetateni letoni care au ales sa se mute in Occident.
Potrivit statisticilor, aproximativ 100.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.