Cel mai mare targ de vinuri din lume, de la Bordeaux, gazduieste in perioada 17-21 iunie a.c. si un pavilion romanesc. Expozitia nationala de la Targul International Vinexpo este organizata, din partea Romaniei, de Departamentul de Comert Exterior di
Cel mai mare targ de vinuri din lume, de la Bordeaux, gazduieste in perioada 17-21 iunie a.c. si un pavilion romanesc. Expozitia nationala de la Targul International Vinexpo este organizata, din partea Romaniei, de Departamentul de Comert Exterior din cadrul MIMMCTPL in colaborare cu Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si Asociatia Producatorilor si Exportatorilor de vin din Romania. 11 firme romanesti participa la acest eveniment, considerat cel mai mare din lume.
"Obiectivul firmelor romanesti la Vinexpo 2007 este dezvoltarea relatiilor cu partenerii traditionali, initierea de contacte noi in vederea accesului pe noi piete de interes si consolidarea imaginii vinului romanesc in perspectiva lansarii brandului comunitatii de exportatori din domeniul vie - vin", a anuntat, ieri, Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL).
La editia din acest an, pe o suprafata de 41.000 mp, in trei hale, expun cei mai importanti producatori mondiali de vin si bauturi spirtoase, alaturi de producatori mai putin cunoscuti care incearca, prin aceasta participare, sa acceada pe pozitii mai bune in elita "planetei vin".
Expozitia a fost initiata in anul 1981 de catre Camera de Comert si Industrie Bordeaux si este organizata in anii impari. In anul 2005 au expus 2.370 de firme din 43 de tari. Numarul de vizitatori a fost de 48.958.
La editia din acest an, sustine NewsIn, participa 2.400 de firme din 40 de tari, iar organizatorii se asteapta la peste 50.000 de vizitatori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.