Ideea organizarii unei Olimpiade de Iarna in Romania nu-i apartine premierului Calin Popescu Tariceanu. Nici nu ar avea cum, atata vreme cat domnia-sa a dovedit din plin ca sportul nu reprezinta a prioritate a Guvernului pe care-l conduce. Ideea apa
Ideea organizarii unei Olimpiade de Iarna in Romania nu-i apartine premierului Calin Popescu Tariceanu. Nici nu ar avea cum, atata vreme cat domnia-sa a dovedit din plin ca sportul nu reprezinta a prioritate a Guvernului pe care-l conduce. Ideea apartine presedintelui COSR, Octavian Morariu, dar si a secretarului general, Ioan Dobrescu. Ei au plecat coplesiti dupa ce au participat la ultima Olimpiada alba, cea de la Torino, din 2006, cand au vazut cat de departe suntem de lumea acestor sporturi extraordinare. Din pacate, astazi, in Romania, nici macar presa nu mai poate sa creada intr-un astfel de proiect. Coplesiti de problemele sociale, romanii uita ca, de multe ori, ultimul care le-a salvat onoarea a fost sportul. Este gresit sa visam la un astfel de proiect? Sigur ca nu! Este bine sa putem constientiza ca, dincolo de povesti, o astfel de initiativa este mai mult decat benefica. Ridiculizati nu numai in infrastructura, dar si intr-o lipsa acuta de proiecte de anvergura, de programe si de perspective, romanii au uitat cat de frumoasa este tara in care traiesc. Atunci cand nu te implici, lumea striga ca esti incompetent.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.