Ladislau Boloni a fost unul dintre jucatorii importanti ai Stelei si ai nationalei de fotbal a Romaniei, antrenand pentru un timp si selectionata tricolora. Cu toate acestea, targ-mureseanul nu a fost mandru niciodata de provenienta sa. Boloni si-a
Ladislau Boloni a fost unul dintre jucatorii importanti ai Stelei si ai nationalei de fotbal a Romaniei, antrenand pentru un timp si selectionata tricolora. Cu toate acestea, targ-mureseanul nu a fost mandru niciodata de provenienta sa. Boloni si-a desfasurat cea mai mare parte a carierei de antrenor in Franta, acolo unde a subliniat ca se numeste Laszlo, nu Ladislau. In aceasta vara, cel care a ingenuncheat Italia in 1984 a declarat ca este antrenor francez, nu roman. Mai mult decat atat, in timpul ultimei vizite la Targu Mures, Boloni a facut o declaratie cel putin stranie: „Nu am avut timp sa vad ultimele meciuri al Romaniei, dar stiu ca Piturca este un antrenor bun”.

Ladislau Boloni este unul dintre personajele controversate din fotbalul romanesc. Fostul jucator al Stelei si al echipei nationale, care i-a antrenat si pe tricolori intre 2000 si 2001, nu obisnuieste sa intre in clinciuri verbale, dar surprinde deseori prin declaratii prin care da impresia ca vrea sa se delimiteze de tot ce inseamna Romania. Boloni si-a petrecut cea mai mare parte a carierei de antrenor in Franta, u nde a pregatit, pe rand, formatiile AS Nancy (1994-2000), Rennes (2003-2006) si AS Monaco (mai - octombrie 2006). Intre 2001 si 2003, Ladislau Boloni a pregatit formatia Sporting Lisabona, cu care a castigat, in 2002, cupa si campionatul Portugaliei.

Neinteresat de evolutia tricolorilor
Inca de la „debarcarea” in Hexagon, fostul stelist a tinut sa sublinieze ca el nu se numeste Ladislau, ci Laszlo. Apoi, cu timpul, Boloni s-a atasat tot mai mult de cultura si civilizatia de acolo, ajungand sa declare ca el nu este antrenor roman, ci francez. Faptul ca targ-mureseanul este foarte putin interesat de ce se intampla in fotbalul romanesc este din ce in ce mai clar.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.