Potrivit unui document semnat de Mircea Geoana si aprobat ieri in sedinta Biroului Permanent National (BPN) al partidului, de acum inainte doar presedintele si purtatorul de cuvant al PSD au voie sa vorbeasca in numele PSD. Daca alt membru vrea sa fa
Potrivit unui document semnat de Mircea Geoana si aprobat ieri in sedinta Biroului Permanent National (BPN) al partidului, de acum inainte doar presedintele si purtatorul de cuvant al PSD au voie sa vorbeasca in numele PSD. Daca alt membru vrea sa faca acest lucru, el trebuie sa respecte anumite reguli, care tin de "respectarea disciplinei comunicationale". Astfel, s-a decis ca "liderii social-democrati au obligatia sa foloseasca in comunicarea publica numai acele mesaje politice si informatii in concordanta cu mesajele comunicationale primite de la purtatorul de cuvant".
Iar daca li se solicita de catre presa scrisa "interviuri care vizeaza activitatea strategica a PSD", liderii social-democrati trebuie sa-l informeze in prealabil pe Mircea Geoana, "impreuna cu care vor stabili coordonatele de comunicare". In plus, invitatiile privind participarea liderilor social-democrati la emisiunile de radio si televiziune vor fi centralizate zilnic de purtatorul de cuvant.
In acest context, BPN a decis sa le interzica lui Vanghelie, Dancu si Ponta sa mai faca declaratii publice privind conflictul dintre ei.
Mircea Geoana spune ca, daca cei trei nu vor respecta decizia partidului, risca sa fie sanctionati conform statutului. "Nu este momentul conflictelor interne si cu atat mai putin al conflictelor duse prin intermediul presei, in PSD. Am luat decizia formala de a nu permite sau tolera sub nicio forma continuarea discutiilor in contradictoriu in presa pe acest subiect, pana cand Comitetul Executiv National se va pronunta asupra acestor teme", a spus Geoana.
El a precizat ca nu vor fi ezitari in luarea unor "masuri extrem de drastice" impotriva colegilor de partid care nu vor respecta aceste reguli.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.