La aniversarea a 50 de ani de la infiintarea Studioului de Teatru Casandra, actorii si regizorii din generatii diferite au semnat un apel ca acest spatiu simbol sa ramana al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC). Sala d
La aniversarea a 50 de ani de la infiintarea Studioului de Teatru Casandra, actorii si regizorii din generatii diferite au semnat un apel ca acest spatiu simbol sa ramana al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC). Sala din centrul istoric al Bucurestiului, strada Franceza nr.9, este revendicata in instanta si urmeaza sa fie renovata si consolidata. Solutia ca acest simbol sa ramana al UNATC si sa fie consolidat este declararea sa drept institutie de importanta nationala pentru ca, astfel, proprietarul, in cazul in care castiga procesul cu Primaria, va fi despagubit in bani. Florin Zamfirescu, rectorul Universitatii, spunea ca, in urma cu trei ani, cand nu exista o cerere de retrocedare, „am facut tot ce se poate pentru a obtine un titlu de proprietate asupra Studioului“ si a primit o hartie formala de la Ministerul Educatiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.