Ministerul Economiei si Finantelor va solicita acordul Guvernului pentru inchiderea si ecologizarea a 88 de mine si cariere, operatiuni care necesita fonduri de circa 1,77 miliarde de lei (552 milioane de euro), au declarat luni surse din institutie.
Ministerul Economiei si Finantelor va solicita acordul Guvernului pentru inchiderea si ecologizarea a 88 de mine si cariere, operatiuni care necesita fonduri de circa 1,77 miliarde de lei (552 milioane de euro), au declarat luni surse din institutie. "Cheltuielile pentru inchiderea si monitorizarea factorilor de mediu vor fi suportate de titularii de licenta, din surse proprii, si din alocatiile bugetare ale Ministerului Economiei, incepand de anul viitor", au afirmat sursele citate.
Potrivit acestora, investitiile nefinalizate, precum si cele terminate si nereceptionate realizate la cele 88 de exploatari miniere, vor fi sistate si casate, urmand sa fie valorificate conform legislatiei. Lucrarile de inchidere si ecologizare vor fi realizate la minele si carierele apartinand Companiei Nationale a Huilei Petrosani, Remin Baia Mare, Minvest Deva, SNLO Targu Jiu, Miniera Banat Anina, Salrom Bucuresti, SNC Ploiesti, CN Uraniu Bucuresti, Baita Stei, Moldomin Moldova Noua, SC Cuart, Geopec Pitesti si complexului energetic Craiova.
Guvernul a aprobat in ultimii zece ani inchiderea definitiva a 462 de mine si cariere neviabile. Numarul posturilor din industria miniera a fost redus, incepand cu 1997, de la aproape 175.900 de persoane la circa 40.000 de angajati. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.