Comisia de experti numita de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) pentru a analiza cele trei bratari dacice din aur, descoperite la o galerie din New York si aflate in prezent la Frankfurt, a concluzionat intr-un raport ca bratarile sunt autentice.
Comisia de experti numita de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) pentru a analiza cele trei bratari dacice din aur, descoperite la o galerie din New York si aflate in prezent la Frankfurt, a concluzionat intr-un raport ca bratarile sunt autentice. Expertii Eugen Iaroslavschi, Aurel Rustoiu si George Trohani s-au deplasat, joia trecuta, la Frankfurt pentru a expertiza cele trei bratari dacice din aur. „Toate cele trei bratari sunt autentice, fapt pentru care recomandarea comisiei a fost de rascumparare a acestora“, a declarat pentru Mediafax Virgil Nitulescu, secretarul general al MCC. Acesta a mai spus ca MCC va demara procedurile de rascumparare a celor trei bratari, precizand ca obiectele ar putea fi aduse in Romania in mai putin de doua luni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.