Ministrul de externe Adrian Cioroianu a declarat ieri ca Romania sustine aplicarea unui Tratat in forma redusa, care sa contina principiile de baza ale „Constitutiei UE“ din 2004, inclusiv sistemul de vot impotriva caruia Polonia se opun
Ministrul de externe Adrian Cioroianu a declarat ieri ca Romania sustine aplicarea unui Tratat in forma redusa, care sa contina principiile de baza ale „Constitutiei UE“ din 2004, inclusiv sistemul de vot impotriva caruia Polonia se opune din rasputeri. „Putem agrea varianta unui tratat redus la esentele sale, cu conditia ca punctul de plecare in orice negociere viitoare a unui tratat simplificat sa ramana continutul tratatului constitutional in forma in care el a fost deja ratificat de o serie de tari membre, inclusiv Romania“, a declarat ministrul, citat de NewsIn. Cioroianu se afla la Bruxelles, la reuniunea ministrilor de externe din UE. Sefii diplomatiilor Celor 27 pregatesc Summit-ul UE de la sfarsitul acestei saptamani, a carui miza esentiala va fi gasirea unui compromis pentru reforma institutionala a UE.

Cioroianu a declarat ca Romania ar putea renunta la folosirea termenului „Constitutie“, „chiar daca este o concesie realmente importanta“, dar crede ca ar trebui pastrate simbolurile - drapel, imn, moneda comuna.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.