Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania cere demisia Ecaterinei Andronescu, rectorul Universitatii „Politehnica“ din Bucuresti si lider al PSD. In opinia studentilor, aceasta cerere expresa are drept cauza ingradirea d
Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania cere demisia Ecaterinei Andronescu, rectorul Universitatii „Politehnica“ din Bucuresti si lider al PSD. In opinia studentilor, aceasta cerere expresa are drept cauza ingradirea dreptului la libertatea de exprimare a tinerilor. Mai exact, abuzand de functia pe care o detine in Politehnica, Ecaterina Andronescu a intreprins o serie de actiuni care a avut ca efect tragerea la raspundere a studentilor pentru opiniile exprimate. Potrivit ANOSR, in data de 13 iunie, studentii politehnisti au fost chemati, la solicitarea Comisiei de evaluare institutionala a ARACIS, sa isi exprime parerile cu privire la sistemul educational din Politehnica. In ziua urmatoare, o parte dintre ei au fost chemati la rectorat pentru a da explicatii Ecaterinei Andronescu in legatura cu declaratiile acestora in fata agentiei ministeriale. Ca urmare a acestui demers, ANOSR o acuza pe Andronescu de abuz in serviciu asupra dreptului la libera exprimare a studentilor prin intimidare, de imixtiune in procesul de evaluare institutionala a Politehnicii Bucuresti si de incalcare a statutului studentilor ca parteneri in procesul e ducational.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.