Saptamana aceasta, liderii PNL, AP si PNTCD vor semna documentul de constituire a polului de centru-dreapta. Momentan, cele trei partide nu s-au inteles asupra documentului, dar potrivit unor surse, in scurt timp, cele trei variante ale platformei -
Saptamana aceasta, liderii PNL, AP si PNTCD vor semna documentul de constituire a polului de centru-dreapta. Momentan, cele trei partide nu s-au inteles asupra documentului, dar potrivit unor surse, in scurt timp, cele trei variante ale platformei - aflate acum in lucru - vor lua forma unui singur document.

Reprezentantii celor trei partide inca nu au ajuns la un punct comun asupra continutului documentului si nici asupra denumirii polului. Momentan, pe piata politica circula doua formule: „Platforma Populara de Centru-Dreapta“ si „Platforma de Centru-Dreapta“. Prima denumire nu este agreata de liberali din cauza faptului ca inglobeaza cuvantul „popular“ specific partidelor care fac parte din PPE.

PNL: Unificare cu AP, parteneriat cu PNTCD
Liberalul Bogdan Olteanu a reiterat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca in scurt timp se va face o unificare cu Actiunea Populara, iar cu PNTCD se va incheia un parteneriat. In opinia sa, PNL impreuna cu aceste doua formatiuni pot reprezenta „onorabil si serios dreapta“. La randul lui, vicepresedin tele AP, Zoe Petre, a declarat ca se poate vorbi despre o eventuala absorbtie a Actiunii Populare de catre PNL doar dupa ce se constituie Alianta. „Liberalii pun carul inaintea boilor“, a conchis Petre.

'Dreapta. amenintata>>


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.