Felix Tataru, seful agentiei de publicitate GMP, care a creat, din 2000 pana in prezent, campaniile electorale ale presedintelui Traian Basescu, respinge categoric informatiile potrivit carora ar fi fost implicat in campania candidatului Partidului
Felix Tataru, seful agentiei de publicitate GMP, care a creat, din 2000 pana in prezent, campaniile electorale ale presedintelui Traian Basescu, respinge categoric informatiile potrivit carora ar fi fost implicat in campania candidatului Partidului Comunist din Republica Moldova, Viaceslav Iordan. Intr-un interviu acordat ziarului nostru, Tataru a precizat insa ca a avut o intalnire cu staff-ul campaniei lui Iordan, dar a declinat oferta primita. Bossul GMP spune ca n-ar lucra pentru PSD, desi i s-a propus, insa ar accepta bucuros sa-i faca conceptul de campanie lui Liviu Negoita, daca acesta va candida la Primaria Capitalei.

Felix Tataru, presedintele agentiei de publicitate GMP, care a creat, incepånd cu anul 2000, campaniile presedintelui Traian Basescu, neaga categoric orice implicare in alegerile locale care au avut loc ieri in Republica Moldova. Intr-un interviu acordat ziarului nostru, Tataru precizeaza, insa, ca a avut contacte preliminare cu membrii staff-ului de campanie a lui Viaceslav Iordan, dar ca a declinat oferta acestora dupa ce a aflat ca respectivul candidat este sustinut de Partidul Comuni st. “N-am sa fac niciodata un layout cu secera si ciocanul”, spune Felix Tataru. El crede ca „rumorile” din presa pe aceasta tema au fost urmare a declaratiilor facute in media de liderul PIN, Cozmin Gusa, dar si o consecinta a faptului ca dusmanii sefului statului se razbuna pe acesta månjind numele colaboratorilor sai apropiati. Mentionam ca informatiile aparute in „Gardianul“ in legatura cu asa-zisa implicare a lui Felix Tataru in campania electorala din Republica Moldova nu au fost furnizate de Cozmin Gusa.

Cine v-a propus aceasta colaborare si cand ati fost contactat?
M-a contactat sefa campaniei lui Iordan, o doamna Popa, undeva la inceputul sau mijlocul lunii aprilie a.c., nu mai stiu exact. Mi-a spus ca au vazut campaniile facute de noi si ca ar dori ceva similar in Moldova. La acel moment, nu mi-a spus ca ar fi de la Partidul Comunist, ci ca l-ar reprezenta pe un candidat independent. Am intrebat-o firesc ce sustinere are acesta, cum va castiga si cand a intrat in detalii, am aflat ca e de la Partidul Comunist. Cand mi-am dat seama despre ce e vorba, i-am refuzat. Nu voi face niciodata un layout cu secera si ciocanul.
De ce credeti ca din toate agentiile din Romania a fost ofertata tocmai GMP?
Cate agentii din Romania pot spune ca au avut succes in campaniile pentru politicieni? Sincer, prima data mi-am spus ca suna interesant. Chiar m-am intrebat cum ar fi sa pot dovedi ca ma pricep sa fac asta pentru un alt public, in alta parte, pentru ca e cu totul altceva. De asta am acceptat sa ma intalnesc si sa discut cu ei.
Ati discutat si despre bani?
Nu, n-am ajuns acolo. N-am discutat nimic despre bani. Am avut o intalnire si asta a fost tot. Nici nu se pune problema. Daca ma interesa asta, puteam s-o fac aici, in Romania, cand oameni din partea lui Adrian Nastase mi-au trimis oferte, pe care le-am refuzat.
Dar acum ati accepta sa lucrati pentru PSD, sa le concepeti o campanie pentru alegerile de anul viitor?
Nu. Nu ca am ceva neaparat cu PSD-ul. Noi am ajuns „parasutati” cumva in zona asta politica dintr-o intamplare. In anul 2000, s-a intamplat sa avem o comunicare foarte buna cu presedintele - care atunci candida la Primaria Capitalei - si sa se lege cumva lucrurile. GMP a facut campania asta de patru ori. Mi-am dat seama ca ceea ce functioneaza intre noi este tocmai relatia. Pentru ca avem o relatie buna, de comunicare, de incredere reciproca. E mai mult decat sa lucrezi pentru un client, e o relatie deja. Eu, cand am aflat de la televizor ca presedintele a fost suspendat, m-am dus in Piata Universitatii instantaneu. Pur si simplu ma durea. M-am dus revoltat acolo, pentru ca se intampla asta. N-as putea sa fac acelasi lucru pentru PSD. Sigur ca nici ei nu mi-ar cere-o, mi-ar cere altceva.
Cum s-a aflat de intalnirea pe care ati avut-o cu staff-ul de campanie a lui Viaceslav Iordan?


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.