Patronul unui hotel din Mamaia ne-a dat explicatia dezastrului din turism. Omul a marturisit, intr-un interviu, ca stabilimentul pe care il poseda a avut, in 2006, o cifra de afaceri de 3 milioane de euro, iar  castigurile  au fost de... 1
Patronul unui hotel din Mamaia ne-a dat explicatia dezastrului din turism. Omul a marturisit, intr-un interviu, ca stabilimentul pe care il poseda a avut, in 2006, o cifra de afaceri de 3 milioane de euro, iar castigurile au fost de... 1,5 milioane. Pai, sa ne scuze Domnul hotelier, dar asta nu e profit de afacere, ci de jaf! Agentiile care ii plimba pe romani prin toata lumea daca raman cu 2-3 la suta din sumele rulate. Iar aceste agentii cauta locatii cat mai convenabile, isi instruiesc personalul, dau discounturi si bonusuri, incearca sa organizeze curse charter, mai ieftine. Hotelierii au o singura strategie de biznis: cresc preturile! Gestionari comunisti si smenari ai tranzitiei au inhatat cele mai multe hoteluri prin privatizari dubioase si au constatat ca nu prea au concurenta. Modelul taxei de bariera este copiat de fiecare patron de hotel la receptie. Drumul turistului spre sezlongul de pe plaja trece prin aceste „vami“, unde trebuie sa plateasca. Nu-i convine, la revedere!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.