Compania de medicamente Zentiva, cea care produce Algocalminul, a renuntat la fabricarea morfinei, Vitaminei C-fiole, efedrinei, sulfatului de atropina, maleatului de ergometrina si oxitocinului. Pentru ca decizia companiei aducea prejudicii grave s
Compania de medicamente Zentiva, cea care produce Algocalminul, a renuntat la fabricarea morfinei, Vitaminei C-fiole, efedrinei, sulfatului de atropina, maleatului de ergometrina si oxitocinului. Pentru ca decizia companiei aducea prejudicii grave sistemului sanitar romånesc, Ministerul Sanatatii a incheiat un protocol cu Zentiva, prin care toate aceste medicamente vor fi produse in Romania de catre Biofarm SA. In acest sens, Zentiva s-a obligat sa incheie un protocol de predare a documentatiilor medicamentelor respective. Totodata, Zentiva si-a asumat obligatia de a fabrica, pana la 1 iulie 2008, si a asigura un stoc tampon pentru acoperirea necesarului pietei pana la sfarsitul anului viitor, medicamentele Etamsilat, Fenobarbital, Digoxin, Efedrina, Miostin, Glucoza, Mialgin, toate injectabile.

Metamizolul, la liber
Consiliul Stiintific al Agentiei Nationale a Medicamentului a decis, ieri, ca Algocalminul poate fi consumat. Organismul si-a motivat hotararea prin faptul ca, in Romania, nu a fost inregistrat nici un caz de agranulocitoza.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.