Astfel, din suma totala de 260 ded milioane de lei alocati in aceasta saptamana, Primaria Sectorului 1, condusa de liberalul Andrei Chiliman, va beneficia de cei mai multi bani, respectiv 70 de milioane de lei, iar Primaria Sectorului 2 - al carei pr
Astfel, din suma totala de 260 ded milioane de lei alocati in aceasta saptamana, Primaria Sectorului 1, condusa de liberalul Andrei Chiliman, va beneficia de cei mai multi bani, respectiv 70 de milioane de lei, iar Primaria Sectorului 2 - al carei primar este pesedistul Neculai Ontanu - de 50 de milioane de lei. Sectoarele 3 si 6, conduse de un reprezentant PD - Liviu Negoita - respectiv de un membru PLD - Cristian Poteras - vor primi cate 40 de milioane de lei. Mult mai putini bani - 30 de milioane de lei - au fost alocati atat Sectorului 4, condus de etern criticatul Adrian Inimaroiu (PNL), cat si celei mai sarace zone a Capitalei, Sectorul 5, al pesedistului Marian Vanghelie.
Ieri a fost ultima zi in care s-au mai putut depune cereri de inscriere la gradinite, urmand ca peste 10 zile, respectiv pe 25 iunie, lista cu copiii acceptati sa fie afisata la fiecare unitate prescolara. Cele mai multe cereri inregistrate cu o zi inainte de expirarea termenului au fost in sectoarele 2 si 6, dar ordinea de depune nu va conta la triere.
In Bucuresti exista 57.537 de prescolari, insa doar 24.900 au fost cuprinsi, initial, in Planul de scolarizare aprobat de Guvern luna trecuta. La cererea Inspectoratului Scolar, numarul de locuri a fost suplimentat la 33.969, insa "operatia" s-a realizat prin dublarea grupelor, de la 20 la 40 de copii. Chiar si asa, ramane un deficit de 23.528 de locuri in gradinite, insa ministrul Cristian Adomnitei mizeaza pe faptul ca parintii a 13.500 de copii ii vor mai tine acasa, si sustine ca "doar" 10.000 de copii nu vor putea fi inscrisi. Din evidenta cererilor rezulta ca numai in Sectorul 6 vor ramane fara loc in gradinita aproximativ 6000 de copii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.