Desi nu este vorba despre un raport final, Comisia de ancheta numita de Ministerul Sanatatii sa analizeze cauzele care au dus la moartea unei gravide in spitalul Judetean Satu Mare a constatat categoric ca tragedia nu s-a produs ca urmare a lipsei de
Desi nu este vorba despre un raport final, Comisia de ancheta numita de Ministerul Sanatatii sa analizeze cauzele care au dus la moartea unei gravide in spitalul Judetean Satu Mare a constatat categoric ca tragedia nu s-a produs ca urmare a lipsei de medicamente anticoagulante, "stocurile fiind suficiente pentru a-i fi aplicata pacientei profilaxia si terapia bolii tromboembolitice", a declarat ieri, ministrul Eugen Nicolaescu. Din Raportul intermediar mai reiese insa ca, desi gravida a fost urmarita corect pe parcursul sarcinii si operatia cezariana a fost corect efectuata, medicii au neglijat un factor de risc important - obezitatea pacientei (120 kg). Potrivit medicilor ginecologi si ghidurilor de conduita in obstretica-ginecologie, obezitatea este un factor de risc aditional pentru tromboembolism. In aceste conditii, Colegiul Medicilor are de acum obligatia sa judece culpa medicala.
Nicolaescu a adaugat ca, acest caz a scos la iveala si alte nereguli din spitalul din Satu-Mare si, ca urmare, vor urma sanctiuni severe. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.