Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii Publice a declarat ieri ca, motivul principal pentru care plafonul pentru medicamente compensate si gratuite din farmacii se epuizeaza in circa 2 saptamani este dat de faptul ca "se elibereaza retete in mod nejus
Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii Publice a declarat ieri ca, motivul principal pentru care plafonul pentru medicamente compensate si gratuite din farmacii se epuizeaza in circa 2 saptamani este dat de faptul ca "se elibereaza retete in mod nejustificat si nelimitat". Nicolaescu a prezentat o serie de rezultate ale controlului initiat pe 18 mai in farmacii si la medicii prescriptori si, spre exemplu, s-a descoperit ca, in judetul Calarasi, comuna Chirnogi, medicii au eliberat intr-un weekend 700 de retete compensate si gratuite. "La Iasi, dr. Oana Lucia Miron a eliberat in luna aprilie a.c. 764 de retete la 712 CNP-uri. Tot la Iasi, societatea IASSYFARM a eliberat in 14 zile medicamente pe 7756 de retete", a declarat ministrul. Acesta a adaugat ca, in aceste conditii, oricat de mult se vor majora fondurile pentru medicamente compensate si gratuite, acestea nu vor ajunge niciodata. Pentru astfel de nereguli, in judetul Prahova au fost intocmite si trimise la Parchet 2 dosare - unde medicii au prescris retete unor persoane decedate.(C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.