Unul dintre autorii furtului a 245.000 de RON din fata sediului BRD din Targu-Mures este un fost gardian de penitenciar. El era judecat pentru comiterea unui omor, dar instanta a „uitat“ sa-i prelungeasca interdictia de a parasi Romania.
Unul dintre autorii furtului a 245.000 de RON din fata sediului BRD din Targu-Mures este un fost gardian de penitenciar. El era judecat pentru comiterea unui omor, dar instanta a „uitat“ sa-i prelungeasca interdictia de a parasi Romania. Jaful din fata sediului BRD din Targu Mures a bulversat acum trei luni viata orasului. Abia dupa trei luni politia din municipiu a binevoit sa dea publicitatii identitatea autorilor.

In dupa-amiaza zilei de 12 martie, in fata sediului agentiei BRD din cartierul targumuresean Tudor Vladimirescu, a fost furata suma de 245.000 RON din portbagajul unei Dacia Logan, de sub nasul soferului si al agentului de paza. Dacia era folosita atunci la colectarea banilor de la agentiile bancii, pentru ca, in ziua cu pricina, masina blindata a bancii era defecta.

Ieri, la trei luni de la comiterea furtului, Parchetul Judecatoriei din Targu-Mures, prin vocea purtatorului de cuvant, Ileana Georgescu, a facut publice identitatile celor doi autori: Marius Buzatu si Istvan Sandor Laszlo. Primul a condus taxiul cu care au fugit cei doi, dupa ce Laszlo a subtilizat geanta cu bani d in portbagajul Daciei. Georgescu a precizat ca hotii fusesera identificati inca inainte de 10 mai, data la care impotriva lor incepuse deja urmarirea penala. De asemenea, s-a inceput urmarirea penala si impotriva soferului bancii, dar si impotriva agentului de paza pentru neglijenta in serviciu.

Complicitatea la furt 'tine de regulamentul intern al BRD>>
Ramane, totusi, un aspect neclar in ceea ce-i priveste pe sofer si pe agentul de paza: politistii anchetatori au anuntat ca portbagajul Daciei Logan din care au fost furati banii nu prezenta semne de fortare, lucru care nu poate decat sa insemne ca hotul a avut o copie a cheii masinii. Caz in care nu mai vorbim de „neglijenta in serviciu“, ci de ceva mult mai grav.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.