Liderul filialei iesene a Partidului Noua Generatie, Ovidiu Ionescu, a declarat ca a finalizat un proiect privind constituirea unui fond special destinat refacerii Manastirii „Trei Ierarhi“. „Este vorba de aurirea sfantului lacas.
Liderul filialei iesene a Partidului Noua Generatie, Ovidiu Ionescu, a declarat ca a finalizat un proiect privind constituirea unui fond special destinat refacerii Manastirii „Trei Ierarhi“. „Este vorba de aurirea sfantului lacas. Astfel, manastirea isi va recapata aspectul sau original, din timpul domniei domnitorului Vasile Lupu. Se spune ca era poleita cu aur, iar turcii au venit aici si i-au dat foc, pentru a topi pretiosul metal si pentru a-l lua cu ei. Cel putin asa spune legenda. La acea vreme, tehnologia nu era avansata si pentru poleirea unei astfel de biserici erau necesare mari cantitati de aur.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.