Conducerea FRF a decis ieri, dupa mai multe amanari, sa puna in aplicare decizia TAS in cazul Poli Timisoara. Astfel, palmaresul, culorile si numele echipei revin lui Claudio Zambon. Italianul va primi si o despagubire de 288.367 de euro din partea
Conducerea FRF a decis ieri, dupa mai multe amanari, sa puna in aplicare decizia TAS in cazul Poli Timisoara. Astfel, palmaresul, culorile si numele echipei revin lui Claudio Zambon. Italianul va primi si o despagubire de 288.367 de euro din partea lui Marian Iancu.

Federatia Romana de Fotbal a decis, dupa indelungi amanari, sa puna in aplicare decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Astfel, Timisoara lui Iancu pierde culorile, numele si palmaresul, acestea revenind italianului Zambon, care mai incaseaza si 288.367 de euro. De asemenea, Comitetul Executiv al FRF a decis ca echipa Ceahlaul Piatra Neamt sa beneficieze de locul lasat liber de Delta Tulcea, nemtenii urmand a evolua si anul viitor in prima liga.

Marian Iancu poate incepe razboiul pe care l-a promis actualei conduceri a Federatiei Romane de Fotbal. Mircea Sandu, Ionut Lupescu si Adalbert Kassai sunt deja pregatiti sa faca fata tirului patronului timisorean, acesta din urma promitand dezvaluiri incendiare, bazate pe acte. Asa cum era de asteptat, conducerea FRF nu si-a permis sa riste excluderea din toate competitiile si a pus in aplicare decizi a TAS, legata de palmaresul clubului Poli Timisoara. Astfel, italianul Claudio Zambon va ramane proprietarul culorilor, a numelui si palmaresului echipei-fanion a Timisoarei postbelice, pe care ori le va vinde mai departe, ori le va pastra la echipa sa, care activeaza in Liga a III-a. Totodata, Marian Iancu urmeaza sa-i plateasca italianului si o amenda de 288.367 de euro pentru ca a folosit ilegal aceste simboluri in ultima perioada. In cel mai scurt timp, echipa patronata de Iancu trebuie sa gaseasca un nou nume - acesta pare a fi Politehnica Stiinta Timisoara, alte culori - posibil alb-negru-violet, dar si sa o ia de la zero in ceea ce priveste palmaresul. Culmea, Zambon se arata nemultumit, considerand ca trebuie sa incaseze 1.4 milioane de euro. Astfel, el se va adresa din nou la FIFA.

„S-a decis sa se puna in aplicare decizia TAS din 6 decembrie 2006. SC FCU Politehnica Timisoara & Invest SA este obligata sa isi schimbe denumirea pentru a nu exista riscul sa se confunde cu SC FC Politehnica Timisoara SA. De asemenea, ii vom solicita domnului Zambon sa ne arate daca a cerut in intampinarea care a facut-o la TAS si istoricul clubului. A cerut numai denumirea si probabil ca au imbracat tot ceea ce deriva de aici. Adica, mai plastic, iti vand casa, iti vand si chiuveta din casa. Compensatiile totale se ridica la suma de 288.367 de euro, plus 500 de franci elvetieni cheltuieli de judecata. Aceasta este punerea in aplicare a hotararii TAS”, a declarat seful de la Casa Fotbalului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.