Compania Porsche Romania, importatorul general al automobilelor produse de grupul german Volkswagen, se va diviza, urmand sa transfere activitatea de distributie de automobile catre o firma nou infiintata, denumita Porsche Inter Auto Romania. Porsche
Compania Porsche Romania, importatorul general al automobilelor produse de grupul german Volkswagen, se va diviza, urmand sa transfere activitatea de distributie de automobile catre o firma nou infiintata, denumita Porsche Inter Auto Romania. Porsche Inter Auto Romania va prelua prin divizare o treime din capitalul social al grupului, care a fost majorat recent la 535.800 lei prin includerea unei parti a profitului nedistribuit, si va prelua activitatea de distributie si comert cu amanuntul. Activitatea de import si comert cu ridicata va ramane la Porsche Romania.
Porsche Romania va detine un capital social in valoare de 357.200 lei, divizat in 35.720 parti sociale, iar structura actionariatului va ramane neschimbata, 99,9944% din capital fiind detinut de Porsche Austria, iar restul de Porsche Automotive Investment.
Noua firma, Porsche Inter Auto Romania, va avea un capital de 178.590 lei, iar structura actionariatului va fi aceeasi. Porsche Holding Group isi desfasoara activitatea pe patru segmente, respectiv import, distributie de autovehicule ale concernului VW, distributie de autovehicule de diverse alte marci si servicii financiare. Grupul intentioneaza sa constituie entitati juridice separate pentru fiecare din aceste patru segmente de activitate.
Anul trecut, Porsche Holding a inregistrat in Romania o crestere de 27% a vanzarilor, depasind un miliard de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.