Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a sustinut necesitatea incheierii crizei politice din Romania printr-o pace care ar presupune oferirea unei sanse presedintelui Basescu de a-si crea un guvern propriu. In acest sens, Gusa a facut un apel liderilo

Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a sustinut necesitatea incheierii crizei politice din Romania printr-o pace care ar presupune oferirea unei sanse presedintelui Basescu de a-si crea un guvern propriu. In acest sens, Gusa a facut un apel liderilor politici. El crede ca cea mai plauzibila varianta prin care s-ar putea ajunge in aceasta situatie ar fi depunerea unei motiuni de cenzura de catre PSD. Totodata, daca s-ar ajunge la un acord politic in privinta unui Executiv format de Basescu, Gusa este de parere ca Monica Macovei ar fi printre primii la care seful statului s-ar gandi pentru functia de premier.

Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a sustinut necesitatea incheierii crizei politice din Romania printr-o pace care ar presupune oferirea unei sanse presedintelui de a-si crea mult doritul guvern. In acest sens, Gusa a facut un apel adresat liderilor politici. Presedintele PIN crede ca cea mai plauzibila varianta prin care s-ar putea ajunge in aceasta situatie ar fi depunerea unei motiuni de cenzura de catre PSD. El considera ca sansa PSD este asumarea unei opozitii reale. Totodata, daca s-ar ajunge la un acord politic in privinta un ui Executiv format de Basescu, Gusa este de parere ca Monica Macovei ar fi printre primii la care seful statului s-ar gandi pentru functia de premier.

Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a adresat un apel celorlalti lideri ai partidelor parlamentare in care propune ca solutie o „pace politica“ care inseamna sa i se ofere presedintelui Traian Basescu ceea ce isi doreste: sa formeze Guvernul cu care sa conduca Romania pana la alegerile din 2008. “Iar apoi, sa tragem linie si sa vedem daca s-a tinut de cuvant, iar cu ocazia noilor alegeri sa fim in stare sa impunem cu adevarat o guvernare profesionista a Romaniei“, a precizat Gusa in apel, aratand ca aceasta actiune nu va insemna neaparat o guvernare mai buna, dar va elimina din viata politica confruntarea zilnica intre Presedintie si Guvern, factorul perturbator principal al vietii publice. Liderul PIN a recunoscut ca nu este o solutie simpla, dar a propus si doua modalitati de aplicare: printr-o motiune de cenzura initiata de PSD; prin demisia premierului. “Politica nu este un joc al orgoliilor, ci unul al solutiilor. Noi tratam aceasta propunere ca pe un test pentru clasa politica, test care sa arate ca liderii politici doresc cu adevarat binele tarii“, a aratat Gusa in apel.

Tablou politic marca PIN
In document este prezentata pe larg situatia de fapt, de pe scena politica din Romania, care nu poate fi rezolvata prin mecanisme strict institutionale datorita profunzimii ei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.