Regretul dinamovistilor este ca echipa favorita nu poate evolua in Liga Campionilor pe propria arena. Dupa ce stadioanele Lia Manoliu si Dinamo au fost inspectate de o comisie UEFA, s-a decis ca doar arena din complexul national poate gazdui meciuri
Regretul dinamovistilor este ca echipa favorita nu poate evolua in Liga Campionilor pe propria arena. Dupa ce stadioanele Lia Manoliu si Dinamo au fost inspectate de o comisie UEFA, s-a decis ca doar arena din complexul national poate gazdui meciuri programate in cea mai importanta competitie intercluburi.
Pentru ca Dinamo sa nu aiba surprize pe 15 iulie, cand o alta comisie UEFA va verifica din nou arena, conducatorii "cainilor" mai trebuie sa faca investitii de aproape 700.000 de euro in stadionul "National". Modernizarile nu le vor fi de folos decat dinamovistilor pentru ca arena va fi demolata anul viitor. "Noi suntem chiriasi pe Dinamo, nu proprietari. Eu tot am spus ca vrem sa aducem arena din complexul Dinamo la standardele internationale, dar nu se poate face nimic daca nu ne intelegem cu proprietarii. Asta e. Vom investi 700.000 de euro in stadionul Lia Manoliu, care se va darama", a afirmat Turcu.
Presedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo, Nicolae Badea, a precizat ca o parte a investitiei va fi recuperata. "Chiar daca arena va fi demolata, o parte din investitii le vom recupera. Unele din bunurile mobile le vom folosi pentru modernizarea stadionului Florea Dumitrache", a mentionat Badea.
John Borton, din cadrul UEFA Marketing Team, si David Petriasvili, din Comisia de Securitate a stadioanelor a UEFA, au decis ca pana pe data de 15 iulie sa fie facute lucrari de amenajare a arenei "Lia Manoliu". Cei doi reprezentanti ai forului european au fost multumiti de planul de reabilitare prezentat de oficialii gruparii dinamoviste.
Stadionul "Lia Manoliu" a mai fost folosit de catre Steaua in sezonul trecut, in meciurile din Cupa UEFA, echipa din Ghencea inregistrand venituri enorme din bilete. Dinamo a mai jucat pe arena din complexul national in sezonul 2004-2005, tot in turul trei preliminar al Ligii Campionilor, fiind invinsa de Manchester United cu 2-1 in Romania si 3-0 in Anglia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.