Presedintele american George W. Bush si-a reiterat, ieri, sprijinul pentru reformarea sistemului de american de vize pentru a permite cetatenilor din tarile est-europene aliate sa calatoreasca in Statele Unite fara restrictii, transmite Sofia News A
Presedintele american George W. Bush si-a reiterat, ieri, sprijinul pentru reformarea sistemului de american de vize pentru a permite cetatenilor din tarile est-europene aliate sa calatoreasca in Statele Unite fara restrictii, transmite Sofia News Agency. El a facut aceste declaratii cu prilejul vizitei in Bulgaria, ultima destinatie din turneul sau european de opt zile.

Actualul sistem “tine de trecut”, a declarat Bush, adaugand ca va lucra impreuna cu membrii Congresului pentru a-l modifica.

Sistemul “poate fi reformat pentru a fi mai accesibil cetatenilor acestei tari”, a spus Bush. “I-am spus presedintelui (bulgar) ca voi continua sa lucrez alaturi de Congres pentru a solutiona aceasta chestiune”, a spus el.

Presedintele american i-a multumit omologului sau bulgar, Gheorghi Parvanov pentru sprijinul Sofiei in Afganistan si Irak, adaugand ca spera ca America sa inteleaga ca este in interesul sau sa trateze alte natiuni corect si cu respect.
In pofida sprijinului lor in razboiul Statelor U nite impotriva terorismului, tarile est-europene, printre care Bulgaria si Romania, nu sunt tratate in acelasi fel ca tarile vest-europene in ceea ce priveste vizele.

“Va fi nevoie de curaj din partea liderilor democrati din Senat si va fi nevoie ca eu sa raman mobilizat si sa lucrez cu republicanii care doresc aceasta lege”, a spus Bush, adaugand ca are incredere ca se va intalni cu jurnalistii bulgari la semnarea legii.

Copiii romani de la un festival de muzica in Austria, cazati in conditii inumane

Un grup de 60 de copii din Valea Jiului, invitati la un festival international de muzica, au fost cazati de catre organizatorii austrieci intr-o sala de sport si obligati sa doarma pe jos, in conditii inumane, transmite NewsIn.
Austriecii au motivat ca „nu se asteptau la o delegatie asa de numeroasa” si au fost luati pe nepregatite, spune profesorul care a condus delegatia din Valea Jiului la festival.
In localitatea austriaca Wolfsberg s-a derulat la inceputul acestei luni un festival international coral la care au fost invitate si doua formatii de copii din Valea Jiului: Corul „Armonia” de la Şcoala Generala Nr. 1 din Petrosani si o alta formatiune corala din Uricani - Valea Jiului. Ajunsa in Austria, delegatia romana din Valea Jiului a avut surpriza neplacuta de a accepta ca scolarii sa fie cazati intr-o sala de sport, pe jos, in care au fost aduse doar niste saltele. Potrivit celor declarate de catre organizatori, copiii din Valea Jiului au ajuns sa doarma pe jos din cauza numarului prea mare de participanti la festival, si in special din Romania, insa aceeasi organizatori au trimis invitatiile catre participati, iar astfel puteau estima necesitatile.
„Nu ne-am asteptat sa fie cazati copiii in asemenea conditii, respectiv sa doarma intr-o sala de sport, pe saltele. Desi ei s-au simtit foarte bine, consider ca ar fi trebuit sa fim anuntati din timp care vor fi conditiile de cazare. Austriecii au motivat ca nu se asteptau la un numar asa de mare de participanti din Valea Jiului si de aceea au fost nevoiti sa ne cazeze pe jos intr-o sala de sport.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.