Yenul s-a depreciat masiv la deschiderea sedintei de tranzactionare din Asia, dupa publicarea unor statistici mai slabe decat estimasera analistii pentru comenzile industriale japoneze, ceea ce a generat ingrijorari pentru evolutia viitoare a cheltui
Yenul s-a depreciat masiv la deschiderea sedintei de tranzactionare din Asia, dupa publicarea unor statistici mai slabe decat estimasera analistii pentru comenzile industriale japoneze, ceea ce a generat ingrijorari pentru evolutia viitoare a cheltuielilor de capital.
Concomitent, dolarul s-a apreciat fata de euro, dupa ce a inceput sa se intareasca solid in sedinta anterioara de tranzactionare, deoarece randamentele in crestere ale titlurilor americane de stat au fost foarte atractive pentru investitorii straini.
Comenzile industriale japoneze, o cifra foarte volatila care reprezinta indicatorul pentru cheltuielile de capital din Japonia, au crescut in aprilie cu 2,2% fata de martie, potrivit statisticilor guvernamentale publicate vineri. Analistii estimasera ca indicatorul acesta va inregistra o crestere lunara de 4,5% in aprilie.
Analistii care considera ca acest indicator va influenta deciziile de politica monetara ale Bank of Japan sunt insa foarte putini.
"Deprecierea yenului pare a avea mai multa legatura cu vanzarea de yeni de catre investitorii individuali din Japonia", a spus un strateg pentru piete valutare internationale de la grupul Nikko Citigroup, Masafumi Yamamoto, citat de Reuters. Plictisiti de dobanda-cheie mica a Japoniei, investitorii japonezi persoane fizice au vandut active si au contribuit la deprecierea yenului fata de valutele cu randament mare, cum sunt dolarul australian, dolarul neo-zeelandez si lira sterlina.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.