"Partidul Social Democrat (PSD) nu va vota motiunea de cenzura a Partidului Democrat care se va discuta luni in Parlament", a declarat  purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, citat de Rompres. Social-democratul a anuntat ca PSD va dep
"Partidul Social Democrat (PSD) nu va vota motiunea de cenzura a Partidului Democrat care se va discuta luni in Parlament", a declarat purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, citat de Rompres. Social-democratul a anuntat ca PSD va depune la randul sau o motiune de cenzura cand va fi momentul oportun si intre timp ar putea initia motiuni simple. 'Vom depune o motiune de cenzura in momentul in care vom considera oportun pentru ca in locul guvernului sa se instaleze un alt guvern care sa se ocupe intr-adevar de Romania, si nu pentru a depune o motiune ca sa fim instrument pentru cateva mici partide care si-au propus scopuri politice mai mari decat posibilitatea lor politica de actiona. Vom vedea in ce masura vom putea prin motiuni simple sa individualizam ministrii din Guvern care nu-si fac treaba, in domenii precum agricultura, sanatatea si justitia. E evident ca nu suntem atat de naivi sa depunem motiune de cenzura pentru a servi interesele PD si PLD', a sustinut Cristian Diaconescu.
Diaconescu a spus ca social-democratii vor avea o discutie, luni, in Biroul Permanent pentru stabili modalitatea in care vor sublinia in fata opiniei publice faptul ca PSD nu intentioneaza sa se lase amestecat intr-o disputa care 'nu este purtata decat in termenii cine are puterea absoluta la guvernarea Romaniei'.
In plus, Diaconescu a sustinut ca 'PSD nu va avea in perioada urmatoare niciun fel de dialog sau consultari pe alte teme decat cele care sunt legate strict de agenda cetateanului si de nevoile romanilor in acest moment'.
Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al PSD a mai spus ca 'motiunea de cenzura nu este un demers de evaluare a Guvernului Aliantei DA, ci este expresia luptei dintre PD si PNL pentru suprematia in exercitarea puterii in interiorul Aliantei', dar si incercarii de folosire a PSD.
Cristian Diaconescu a declarat ca nu exista niciun protocol sau document intre PSD si PNL sau orice alt partid aflat la putere, care sa consacre o colaborare pe palierul politic din Romania, si nici intentia de a face o astfel de intelegere.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.