6 iunie Budapest Business Journal  Romanii strang bani, desi dobanzile scad Depozitele populatiei la bancile din Romania au crescut in luna aprilie a anului 2007 cu peste 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, desi Banca N

6 iunie Budapest Business Journal Romanii strang bani, desi dobanzile scad Depozitele populatiei la bancile din Romania au crescut in luna aprilie a anului 2007 cu peste 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, desi Banca Nationala de la Bucuresti a facut importante reduceri ale dobanzilor. Apetitul romanilor pentru economii a ramas robust, iar rata de crestere a depunerilor este cu 10% mai mare fata de acum un an.

Depozitele in lei au devenit atractive abia in a doua parte a anului 2006, cand dobanzile la aceste depozite au inregistrat o usoara crestere, la cererea expresa a bancii centrale.

In acelasi timp, scaderea inflatiei inregistrata la sfarsitul anului 2006 a fost de natura sa creasca increderea populatiei in economiile bancare. In ultima perioada, economia tarii vecine da semne de crestere.

7 iunie wales.co.uk Mai mult decat saracie si orfelinate Intors dintr-o vizita de-o saptamana in Romania, Mike Glavin, inspector scolar din tara Galilor, vorbeste despre "experientele pasionante" traite la noi in tara. El ii descrie pe romani ca fiind "coplesitor de ospitalieri" si "foarte mandri", deschisi spre "a ne prezenta sistemul lor de invatamant.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.