Presedintele Partidului Democrat, Emil Boc, a cerut PSD si PNL sa faca public "protocolul de guvernare" pe care l-ar fi incheiat, iar PSD sa isi declare public sustinerea pentru Guvernul Tariceanu II.
Potrivit afirmatiilor lui Boc, facute dumini
Presedintele Partidului Democrat, Emil Boc, a cerut PSD si PNL sa faca public "protocolul de guvernare" pe care l-ar fi incheiat, iar PSD sa isi declare public sustinerea pentru Guvernul Tariceanu II.
Potrivit afirmatiilor lui Boc, facute duminica, la o conferinta de presa, principalul scop al motiunii de cenzura depuse de Partridul Democrat ar fi fost atins, in conditiile in care s-a oficializat legatura poilitica dintre PNL si PSD. Aceasta legatura s-ar fi oficializat "prin anuntul PSD de a nu sustine motiunea PD si prin renuntarea depunerii unei motiuni proprii de cenzura".
Liderul democratilor a mai afirmat ca detine informatii ca protocolul a carui existenta o sustine ar contine clauze care prevad, intr-o prima faza, cooptarea PSD la nivelul esalonului doi si cooptarea ulterioara de ministri la guvernare.
"Cum se poate explica faptul ca un partid cu 150 de parlamentari spune ca nu va vota motiunea PD si ca va depune propria sa motiune de cenzura, iar peste noapte spun ca s-au razgandit?", s-a intrebat Emil Boc, care a mai afirmat ca in prezent este continuata, generic, solidaritatea celor 322 de parlamentari.
Primarul Clujului a sustinut ca exista interese, "probabil penale", ale PSD si PL, si care se afla deasupra intereselor si vointei cetatenilor - situatia astfel creata ducand la pericolul monitorizarii Romaniei de catre UE si al pierderii unei sume importante de bani pe domeniul agriculturii, din cauza neputintei de a imprima o politica coerenta. Ar exista, de asemenea, pericolul activarii clauzei de salvgardare.


PONTA: "Suntem singurii care avem dreptul sa criticam acest guvern, sa-l dam jos"

Intrebat daca exista protocolul secret invocat de Emil Boc, Victor Ponta, vicepresedintele PSD, a declarat ca liderul PD minte, si ca nu ar fi nici prima data, nici ultima (data) ca o face. "Probabil ca maine, domnul Boc va veni si va spune ca n-a zis asa, ca a zis invers". Nu-i sprijinim nici pe liberali sa ramana la putere, dar nici nu-i sprijinim pe PD-isti in lupta lor cu liberalii. Din punctul nostru de vedere, si unii si altii au venit la putere adusi de Traian Basescu"... a adaugat Victor Ponta.
Intrebat daca va mai fi depusa vreo motiune de cenzura a PSD impotriva guvernului Tariceanu 2, Ponta a raspuns: "E foarte posibil, dar noi suntem singurii care avem dreptul, pentru ca nu am fost in acesti doi ani si jumatate la guvernare, spre deosebire de PD. Suntem singurii care avem dreptul sa criticam acest guvern, sa-l dam jos. In rest, cearta dintre PD-isti si liberali e ca cearta intre doi hoti care au furat ceva si acum se cearta pe ce impart".

HASOTTI: "PD, prin peste o mie de oameni, face parte din guvernare"


Replica PNL la declaratiile lui Boc a venit din partea lui Puiu Hasotti, vicepresedinte liberal, care a spus ca nu exista nici un fel de protocol de colaborare, "doar ca Emil Boc, ca de obicei, cum fac toti liderii PD, dezinformeaza opinia publica". Hasotti mai crede ca PD ar trebui sa-si retraga cei peste o mie de oameni "care se afla in structurile deconcentrate".: "PSD nu se afla la putere alaturi de PNL si nici nu se va afla, asa cum am declarat in nenumarate randuri. In schimb, PD, prin peste o mie de oameni, face parte din guvernare"


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.