Presedintele Traian Basescu a criticat, duminica, la Bookfest, 'virulenta' cu care 'propaganda neocomunista' continua sa fie utilizata de pe pozitiile noilor conditii ale capitalismului, transmite Rompres. Vorbind de 'absurditatea regimului comunist'
Presedintele Traian Basescu a criticat, duminica, la Bookfest, 'virulenta' cu care 'propaganda neocomunista' continua sa fie utilizata de pe pozitiile noilor conditii ale capitalismului, transmite Rompres. Vorbind de 'absurditatea regimului comunist' si de 'necesitatea identificarii de catre noi toti a efectelor acestuia si a indepartarii lor', seful statului a afirmat ca 'propaganda prin deformarea adevarului, unul din instrumentele fostului regim', este utilizata si in prezent. Seful statului considera ca in slujba propagandei activeaza 'nu numai oameni instruiti, care au slujit regimul trecut, ci si fete tinere, de oameni bine platiti astazi, cu inocenta varstei, desi convingerile lor sunt cu totul altele'. Potrivit lui Traian Basescu in acest fel 'poti afla cum un presedinte, virulent pus in colt de o majoritate care indreapta lucrurile catre un puci, este calificat drept dictator', desi 'nu a utilizat instrumentele statului pentru a preintimpina suspendarea'.
Presedintele a declarat ca daca critica guvernul si afirma ca trebuie schimbat este acuzat de dictatura, desi predecesori ai sai 'care au schimbat guverne cu minerii, ori care au schimbat trei guverne intr-un mandat, uneori la limita constitutionala nu au fost acuzati de atitudine dictatoriala, ci au devenit democrati'.
Basescu este de parere insa ca 'acest tip de propaganda a ajuns sa enerveze, nu mai este eficienta', afirmand ca 'poporul este mai inteligent decat propagandistii televizati'.
"Propagandistii de astazi uita un lucru fundamental, ca romanii evolueaza, au alte posibilitati de a se informa, au alt tip de contacte si mai ales cei circa trei milioane de romani care lucreaza in Italia, in Spania, in Franta, in Germania, in America, in Canada comunica cu familiile lor", a spus Basescu.
In opinia sefului statului, acest fapt explica 'esecul formidabil pe care l-a avut referendumul prezidential'.
Desi a declarat ca 'imediat dupa referendum Coalitia celor 322 ramane in picioare, cu o energie extraordinara de lupta impotriva propriului popor', Traian Basescu a adaugat ca 'instrumentele democratice vor face ca factura neintelegerii semnificatiei referendumului' sa fie platita, relateaza Rompres.
'De ce nu acceptam ca votul democratic de la referendum a fost nu pentru o persoana, asa cum incearca sa sugereze tot soiul de politicieni, ci a fost pentru votul uninominal, pentru legea lustratiei, pentru modificarea Constitutiei, pentru reforma, altfel spus, a sistemului politic romanesc?', s-a intrebat presedintele.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.