In 1917, la Fatima, in Portugalia, Fecioara Maria s-a aratat unor copii, transmitandu-le mai multe mesaje. In timp, Vaticanul a fost acuzat ca nu a spus tot adevarul despre aceste mesaje. Intre 8 si 15 iunie a.c., statuia Fecioarei de la Fatima se v
In 1917, la Fatima, in Portugalia, Fecioara Maria s-a aratat unor copii, transmitandu-le mai multe mesaje. In timp, Vaticanul a fost acuzat ca nu a spus tot adevarul despre aceste mesaje. Intre 8 si 15 iunie a.c., statuia Fecioarei de la Fatima se va afla in Romania.

La trecerea in cel de-al treilea mileniu crestin, Papa Ioan Paul al II-lea a decis sa fie facut public textul celei de a treia parti a 'secretului de la Fatima>>. Stirea a inconjurat cu repeziciune mapamondul, fiind considerata unul dintre cele mai importante evenimente ale lumii crestine contemporane. In acelasi moment, s-a nascut si zvonul ca sora Lucia, principalul personaj al acestei istorii, ar fi primit si alte mesaje de la Sfanta Fecioara, pe care Biserica Catolica refuza sa le faca publice. Polemica este vie si astazi. De aceea, intrebarea privind existenta celui de-al patrulea secret de la Fatima este la fel de actuala si legitima. In perioada 8-15 iunie a.c, statuia Sfintei Fecioare de la Fatima se va afla in Romania, dupa cum a anuntat Arhiepiscopia Romano-Catolica din Bucuresti.

Pent ru a intelege mai bine despre ceea ce este vorba, va trebui sa ne intoarcem in timp si sa punctam cateva episoade din istoria aparitiilor si semnelor supranaturale care s-au petrecut in localitatea Fatima din Portugalia.

La 5 mai 1917, in plin razboi mondial, Papa Benedict al XV-lea ii invita pe catolicii din intreaga lume sa se uneasca intr-o cruciada de rugaciuni, pentru a se obtine pacea prin mijlocirea Maicii Domnului. Raspunsul Preacuratei Fecioare avea sa vina peste opt zile. Asa se face ca Maica Domnului s-a aratat la 13 mai 1917, la trei copii portughezi, care isi pasteau oile in locul numit Conca di Iria din apropierea localitatii Fatima: Lucia de 10 ani, Francisc de 9 ani si Iacinta de 7 ani. Sfanta Fecioara s-a aratat copiilor de sapte ori, pana pe 13 octombrie acelasi an, comunicandu-le acestora mai multe mesaje, ulterior consemnate de Lucia, devenita sora intr-o manastire carmelita, care, mai tarziu, aveau sa constituie ceea ce astazi numim ' Secretele de la Fatima >>. Mesajele Sfintei Fecioare au fost uneori insotite si de miracole anuntate, cum a fost cel din ziua de 13 octombrie, la care au fost martori peste 60.000 de persoane. In ziua aceea, se parea ca soarele s-a desprins de pe cer si, rotindu-se cu o viteza ametitoare, imprastia gigantice flacari multicolore, fenomenul fiind inregistrat pe pelicule fotografice pana la o distanta de 30 de kilometri.

Cele trei mari secrete comunicate copiilor din Fatima
La indemnul episcopului de Leiria, Lucia, unul dintre cei trei copii, incepe sa scrie despre toate aceste viziuni de la Fatima considerate, fara indoiala, cele mai profetice dintre aparitiile moderne ale Sfintei Fecioare. Memoriile sorei Lucia ajung in cele din urma in Arhivele Secrete ale Sfantului Oficiu, cu interdictia de a fi publicate, desi continutul lor era cunoscut de cateva persoane. Cel mai strasnic era pazit cel de-al treilea secret de la Fatima. Dupa atentatul din 13 mai 1981 impotriva Papei Ioan Paul al II-lea, acest secret este citit de Suveranul Pontif care decide imediat consacrarea lumii la inima neprihanita a Mariei. In cele din urma, cel de-al treilea secret de la Fatima a fost facut public, la cererea Papei Ioan Paul al II-lea, la 13 mai 2000.

In esenta, primul secret este o viziune a iadului, cu trimitere directa la cea de-a doua conflagratie mondiala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.