Asociatia "Accept" a primit acordul autoritatilor bucurestene, inca din primavara, pentru a organiza o manifestatie pe strazile Bucurestiului. Incepand cu ora 16.15, participantii se vor aduna pe Bulevardul Unirii, la intersectia cu strada Nerva Trai
Asociatia "Accept" a primit acordul autoritatilor bucurestene, inca din primavara, pentru a organiza o manifestatie pe strazile Bucurestiului. Incepand cu ora 16.15, participantii se vor aduna pe Bulevardul Unirii, la intersectia cu strada Nerva Traian, de unde vor pleca in mars, pe traseul Bulevardul Unirii - Piata Constitutiei - Bulevardul Libertatii - Parcul Izvor. Marsul a fost autorizat pentru intervalul orar 17.00 - 19.00, insa coloana de manifestanti nu a primit acordul autoritatilor pentru a stationa in niciuna din locatiile pe care le vor traversa. Marsul se va incheia in zona Parcului Izvor, de unde participantii vor deflui individual. La inceputul saptamanii, reprezentantii organizatiei "Accept" au atras atentia asupra inmultirii actiunilor violente impotriva minoritatilor sexuale, temandu-se ca Marsul Diversitatii, evenimentul final al Festivalului Diversitatii - GayFest 2007, ar putea fi marcat de violente, la fel ca in anul precedent.
Batuti pe strada
Nu mai departe de marti seara, un tanar de 21 de ani, din Bucuresti, s-a ales cu dosar penal dupa ce, impreuna cu alte persoane, a agresat doi barbati la iesirea din sala Union a Cinematecii Romane, unde se desfasoara Festivalul de Film din cadrul GayFest 2007. "Cel in cauza a fost condus la Sectia de Politie unde i-a fost intocmit dosar penal pentru lovire si alte violente, riscand pedeapsa cu inchisoarea de la o luna la trei luni sau amenda penala", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, citat de Rompres. La marsul de anul trecut au aparut incidente inca din debutul paradei, dupa numai cinci minute de la inceperea manifestatiei mai multe persoane, de la balcoanele blocurilor de pe Bulevardul Unirii, pornind o "ploaie" cu oua si pietre spre manifestanti, mai multe persoane fiind atunci ranite. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.