Potrivit MAE, seful diplomatiei romane se va intalni si cu consilierul presedintelui SUA pentru securitate nationala, Stephen Hadley, cu adjunctul secretarului Apararii, Gordon England, cu membri ai Congresului american, cu lideri ai comunitatii roma
Potrivit MAE, seful diplomatiei romane se va intalni si cu consilierul presedintelui SUA pentru securitate nationala, Stephen Hadley, cu adjunctul secretarului Apararii, Gordon England, cu membri ai Congresului american, cu lideri ai comunitatii romano-americane, precum si cu membri ai mediilor academice din Statele Unite. Pe agenda vizitei vor figura teme precum cooperarea in plan militar, colaborarea pentru asigurarea stabilitatii regionale si internationale, perspectivele includerii Romaniei in Programul Visa Waiver, organizarea summit-ului NATO din 2008, colaborarea in campania globala impotriva terorismului, pregatirile pentru sosirea primilor soldati americani in facilitatile militare romanesti, in baza Acordului de Acces. Cu prilejul acestei vizite, Cioroianu va participa la o masa rotunda la School of Advanced International Studies (SAIS), din cadrul Universitatii Johns Hopkins, unde va discuta despre innoirea parteneriatului transatlantic pentru securitate globala. Intrevederea sefului diplomatiei romane cu omologul sau american intervine dupa ce, la finele lunii aprilie, Condoleezza Rice, aflata la Oslo, cu ocazia summitului ministrilor de Externe din statele NATO, a refuzat sa se intalneasca cu Adrian Cioroianu. Ministrul roman de Externe, prezent si el la Oslo, i-a solicitat oficialului american o intrevedere, dar a primit un raspuns negativ, justificat prin lipsa de timp. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.